ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αγιογραφώ τη ζωή - για ένα κόσµο χωρίς λευχαιµία»

Η 5η Έκθεση Αγιογραφίας της εικαστικού Έλενας Παπαδοπούλου και πάλι για καλό σκοπό

Δελτίο Τύπου

Η 5η ατοµική έκθεση της Έλενας Παπαδοπούλου µε τίτλο «Αγιογραφώ τη ζωή - για ένα κόσµο χωρίς λευχαιµία» θα πραγµατοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυµα Τεχνών Πήγασος - Τεχνοχώρος Art Studio 55 στη Λεμεσό υπό την αιγίδα του εξοχώτατου Προέδρου της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας κύριου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος και θα τελέσει τα εγκαίνια.

Η Έλενα Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στη Λεμεσό όπου ζεί και εργάζεται. Άρχισε να ασχολείται με την Αγιογραφία απο το 1995. Αφού εκπαιδεύτηκε στις τεχνικές συντήρησης ξύλο, ξεκίνησε να αγιογραφεί σε ξύλινες επιφάνειες. Προσαρμόζει τα έργα της στο ξύλο λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα, την υφή, τις χαραμάδες και τις αλλοιώσεις του χρόνου, αξιοποιώντας με προσοχή και σεβασμό τις παλιές πόρτες και παράθυρα στα οποία αγιογραφεί. Η Έλενα Παπαδοπούλου μέσα απο τα έργα της δημιουργεί μια δυναμική ανάμεσα στη Βυζαντινή Αγιογραφία και τη Σύγχρονη Τέχνη. Πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας το ασημί για φόντο και τολμά να σπάσει τους κανόνες της κλασσικής Αγιογραφίας. Δεν την ενδιαφέρει η δυτική τύπου ιστορική αναπαράσταση των γεγονότων του Ευαγγελίου αλλά αποτυπώνει στα έργα της αυτό που βιώνει η ίδια μέσα απο το ζωγραφικό γεγονός.
Έχει στο ενεργητικό της 4 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Πότε/πού: Εγκαίνια 17 Ιουνίου, Ίδρυµα Τεχνών Πήγασος - Τεχνοχώρος Art Studio 55 στη Λεμεσό. Διάρκεια έκθεσης έως 22 Ιουνίου.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X