ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρώματα/ colours στον πολυχώρο «Μέρες»

Η αποτύπωση των συναισθημάτων στον καμβά μέσω ενός αφηρημένου εξπρεσιονισμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χρωματίζοντας τα συναισθήματα και αποτυπώνοντας τα στον καμβά ο ζωγράφος Χρίστος Χρίστου είναι έτοιμος να παρουσιάσει στο κοινό την έκθεση του με τίτλο Χρώματα/Colours η οποία θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο MERES Multifunctional Space, από τις 19-22 Οκτωβρίου.

Μέσα από τα έργα του, διακρίνεται από μια πρώτη ματιά μία αγωνία και μία επιθετικότητα προς τον καμβά, αλλά αφού κανείς την παρατηρήσει πιο προσεκτικά και την «χωνέψει», μετατρέπεται σε απαλή, ήρεμη και γαλήνια μορφή συναισθημάτων.

Διάχυτο στοιχείο στη δουλειά του ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός, ενώ στα έργα του συναντά κανείς τετράγωνα, ωοειδή σχήματα και κύκλους, καθώς και χρώματα που παραπέμπουν σε ηλιοβασιλέματα

Την ίδια ώρα, τα ευαίσθητα ποιοτικά σημάδια, περιγράφουν την ελευθερία της σκέψης και το ανοικτό μυαλό του, αλλά πιο σημαντικά απ’ όλα, τα κυρίαρχα σχήματα και χρώματα, «φωνάζουν», ότι αναγνωρίζει το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να «πνιγεί» από αυτόν τον οπτικό κατακλυσμό μέσα στον οποίο ζούμε.

H Βρετανίδα ζωγράφος Diana Ali αναφέρει: «Μ' αρέσει να βλέπω τη δουλειά του Χρίστου. Οι καμβάδες του μου επιτρέπουν να αναγνωρίζω τί μου είναι γνώριμο και τί μπορεί να έχω επιθυμήσει».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις επτά το απόγευμα. Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης, η εφημερίδα Καθημερινή.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ