ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς 1,81 εκατ. δολάρια το «Κορίτσι με το Περιδέραιο»

Ο διάσημος πίνακας της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο βρέθηκε μετά από 60 χρόνια

Kathimerini.gr

Προς 1,81 εκατ. δολάρια πωλήθηκε ο πίνακας της πρώιμης περιόδου της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου, Φρίντα Κάλο «Το Κορίτσι με Περιδέραιο» (Nina con Collar), ο οποίος βρέθηκε μετά από 60 χρόνια και δημοπρατήθηκε από το τμήμα λατινοαμερικανικής τέχνης του οίκου Sotheby's την περασμένη Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

Η ελαιογραφία σε καμβά του 1929 συγκαταλέγεται στα πρώτα 20 από τα 143 έργα της ζωγράφου, σύμφωνα με τον Άλεξ Στάιν, τον επικεφαλής του τμήματος λατινοαμερικανικής τέχνης του οίκου δημοπρασιών.

Αρκετοί μελετητές του έργου της εκτιμούν ότι το πορτρέτο του εικονιζόμενου κοριτσιού δεν αποκλείεται να αναπαριστά την ίδια τη Φρίντα Κάλο.

Η ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 47 ετών το 1954. Το επόμενο έτος, ο σύντροφός της, τοιχογράφος Ντιέγκο Ριβέρα, έδωσε τον πίνακα σε μία από τις βοηθούς που εργαζόταν στο στούντιο της Κάλο. Ο πίνακας ήταν κρεμασμένος στο σπίτι της στην Καλιφόρνια εδώ και 60 χρόνια. Το έργο ήρθε στο φως όταν η 90 ετών σήμερα, πρώην βοηθός της Κάλο, τα στοιχεία της οποίας δεν γνωστοποιήθηκαν, επικοινώνησε το περασμένο καλοκαίρι με τον οίκο Sotheby’s, είπε o Στάιν, στο Reuters.

Στις διεθνείς αγορές τέχνης, τα έργα της Φρίντα Κάλο έχουν μεγαλύτερη ζήτηση σε σύγκριση με τις δημιουργίες άλλων καλλιτεχνών της Λατινικής Αμερικής.

Τον περασμένο Μάιο από τον οίκο Κρίστις πωλήθηκε ένας πίνακας της Κάλο του 1939 για 8.000.000 δολ., ποσό δημοπρασίας ρεκόρ για έργο της.

 

 

 

 

 

 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια θα παρουσιαστούν χαρακτικές εικονογραφήσεις μιας περιόδου 46 χρόνων, από το ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X