ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανία: Δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Αγγέλου σε κέρινο αγαλματίδιο

Για άμεση σύνδεση του πνεύματος με το χέρι του δημιουργού κάνει λόγο ειδικός βρετανικού μουσείου

Kathimerini.gr

Το δακτυλικό αποτύπωμα του Μιχαήλ Αγγέλου φέρεται να εντοπίστηκε σε μικρό κέρινο άγαλμα του μεγάλου αναγεννησιακού δημιουργού στη Μεγάλη Βρετανία.

Το αγαλματίδιο βρίσκεται στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, και ειδικοί ανακάλυψαν το αποτύπωμα που μπορεί και να προέρχεται από τον αντίχειρα του Μιχαήλ Αγγέλου.

Το κέρινο αγαλματάκι αποτελούσε πρόχειρο μοντέλο για μεγαλύτερο μαρμάρινο άγαλμα.

Με τίτλο «Σκλάβα», των 500 ετών κέρινο αγαλματίδιο αποτελούσε τμήμα των προετοιμασιών του Μιχαήλ Αγγέλου για τον περισπούδαστου τάφο του Πάπα Ιουλίου του Β’ στη Ρώμη. Δείχνει μια γυμνή φιγούρα νεαρής γυναίκας που έχει μπράτσο της πάνω από το μέτωπό της.

Το μαρμάρινο άγαλμα που άρχισε βάσει του κέρινου μοντέλου ο Μιχαήλ Άγγελος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Με την ονομασία «Νεαρή Σκλάβα», επρόκειτο να είναι ένα από τα πάνω από 40 αγάλματα που σχεδιάζονταν για την τελευταία κατοικία εκείνου του Πάπα.
Μια από τις επιστήμονες που φροντίζουν τα έργα τέχνης στο μουσείο αυτό, η Πέτα Μότσιουρ, δήλωσε στο BBC πως «τέτοια σημάδια αναδεικνύουν τη δημιουργική διαδικασία ενός καλλιτέχνη».

Πρόκειται, όπως τόνισε, για παράδειγμα στο οποίο «συναντώνται το πνεύμα και το χέρι. Ένα δακτυλικό αποτύπωμα συνιστά την άμεση σύνδεση με τον καλλιτέχνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση