ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Κύπρου στην 60ή Biennale Βενετίας

«Συγκινητική η παρουσία μιας μικρής, αλλά με σημαντικό πολιτισμό χώρας», αναφέρει το υφυπουργείο Πολιτισμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 18 Απριλίου, τα εγκαίνια για το περίπτερο της Κύπρου στην 60ή Biennale Βενετίας παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού Λίνας Κασσιανίδου, του Πρέσβη της Κύπρου στην Ιταλία Γιώργου Χριστοφίδη, του Υφυπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Χρίστου Δήμα και της Πρέσβεως της Ελλάδας στην Ιταλία.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υφυπουργείου Πολιτισμού, τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη επιτυχία. «Συγκινητική η παρουσία μιας μικρής, αλλά με σημαντικό πολιτισμό χώρας που από το 1968 δίνει το παρόν της σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που είναι από μόνη της γιορτή για τα εικαστικά και για τον πολιτισμό», σημειώνεται.

Το Υφυπουργείο εκφράζει πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της κυπριακής συμμετοχής: το καλλιτεχνικό ντούο LLC, (Πήτερ Εραμιάν, Emiddio Vasquez), την καλλιτεχνική κολεκτίβα Endrosia (Αλέξανδρος Ξενοφώντος, Ανδρέας Ανδρονίκου, Ντόρις Μαρί Δημητριάδου, Ειρήνη Χένκιν, Μαρίνα Ασσιώτη, Νίκη Χαραλάμπους, Κυριακή Ραφαηλία Τσιρίδου) και τον καλλιτέχνη Haig Aivazian, «για τον κόπο πολλών μηνών, και σε όλους όσοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτήν την προσπάθεια».

«Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Πολιτιστική Λειτουργό κα Λούλη Μιχαηλίδου, Επίτροπο της συμμετοχής μας, που αφιέρωσε ατέλειωτο χρόνο στην προετοιμασία της έκθεσης. Ευχαριστίες επίσης στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία για την στήριξη και βοήθεια», καταλήγει η ανάρτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το Κέντρο ΣύγχρονηςΤέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ