ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκθεση Έργων Λάμπρου Ορφανού

Το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια προβάλλει σε περιοδική του έκθεση 31 χαρακτικά του καταξιωμένου Ελλαδίτη καλλιτέχνη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια προβάλλει σε περιοδική του έκθεση 31 χαρακτικά του καταξιωμένου Ελλαδίτη καλλιτέχνη Λάμπρου Ορφανού, της περιόδου 1844-1966.

Η έκθεση συμπληρώνεται με τρία χαρακτικά των δύο εικαστικών, αγαπημένων προσώπων του καλλιτέχνη, της γυναίκας του Έλλης Μουρέλου και του δασκάλου του στο Παρίσι, Robert Cami. Παρουσιάζει επίσης, μοναδικά προσχέδια και εκτυπώσεις μητρών του Λάμπρου Ορφανού, από τα προσωπικά του αρχεία.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κυπριακό φιλότεχνο κοινό το χαρακτικό έργο του Λάμπρου Ορφανού. Η έκθεση Λάμπρος Ορφανός - Έλλη Μουρέλου-Ορφανού «Χαράσσοντας την ζωή» 1944 – 1966, δεν θα γινόταν χωρίς την ανεκτίμητη δωρεά και συνεργασία του Μίνωα Ορφανού.

Με αυτή την έκθεση, η οποία προτείνει ένα ευρύ φάσμα του προσωπικού χαρακτικού έργου του Λάμπρου Ορφανού, τιμά βαθιά τη μνήμη των γονιών του, τιμά και το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 2 Ιουλίου, 12 το μεσημέρι, και θα είναι ανοικτή μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2022. Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια Λεμεσού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση