ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο εικαστικός Ανδρέας Καλλή στον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας

Εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τίτλο «HAPPY FEW»

ΚΥΠΕ

Εγκαινιάζεται στις 16 Απριλίου, στις 19:30, στον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας έκθεση σύγχρονης τέχνης του εικαστικού Ανδρέα Καλλή με τίτλο "HAPPY FEW". Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Χώρων 2022.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αμαθούντας φιλοξενεί για πρώτη φορά μια πολύ ενδιαφέρουσα από πλευράς καλλιτεχνικής σύλληψης έκθεση σύγχρονης τέχνης. Με τη χρήση ενός φυσικού υλικού, του θάμνου, ο Ανδρέας Καλλή μεταγράφει τους αρχαίους κίονες στο σήμερα.Έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αναζήτηση της άρρηκτης σχέσης του ανθρώπου – δημιουργού με το κοινωνικό περιβάλλον και με πυρήνα τις εικαστικές και εννοιολογικές του αναζητήσεις, τις έννοιες της εξέλιξης, της ζωής, της συνειδητότητας, της συλλογικής μνήμης και του ίχνους, ο Ανδρέας Καλλή δημιουργεί τη γλυπτική εγκατάσταση HAPPY FEW, αναφέρεται.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων (ICOMOS) - Τμήμα Κύπρου και συνοδεύεται από κατάλογο στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το βράδυ των εγκαινίων ο μουσικός Freedom Candlemaker με τις συνθέσεις και τα τραγούδια του, θα παρουσιάσει τη μουσική εκδοχή των κοινών με το εικαστικό έργο σκέψεων και προβληματισμών.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου. Οι ώρες λειτουργίες θα είναι Δευτέρα-Κυριακή: 8:30-19:30. Κυριακή του Πάσχα (24/4/22) κλειστά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση