ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Perfect Adventures»: ποικιλόμορφα και πολυσύνθετα ζωγραφικά έργα

Στην Edit Gallery στη Λεμεσό η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Alec Cumming

Newsroom K

Στην Edit Gallery στη Λεμεσό παρουσιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη από τη Μεγάλη Βρετανία Alec Cumming στην Κύπρο με τίτλο «Perfect Adventures». Ο Alec Cumming που δημιουργεί ποικιλόμορφα και πολυσύνθετα ζωγραφικά έργα, τα οποία αντιστέκονται στον εύκολο χαρακτηρισμό. Τα έργα του περιλαμβάνουν περίπλοκα δομημένες συνθέσεις που συνδυάζουν συγχρόνως στοιχεία αφηρημένης και εικονιστικής τέχνης. Αυτή η πολλαπλότητα στη ζωγραφική του Cumming προέρχεται μέσα από τις περιπέτειές του. Ο καλλιτέχνης έζησε για πολλά χρόνια στην Ινδία και έκανε πολλά ταξίδια, αντλώντας έμπνευση από τις εμπειρίες και τις οποίες μεταφράζει σε έναν οπτικό διάλογο στον καμβά.

Στην έκθεση «Perfect Adventures» o Alec Cumming παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά μέσα από την οποία συνεχίζει να εξερευνά την ιδέα των στιγμών, συνδυάζοντας την αναπαράσταση και την αφαίρεση, το φανταστικό και το πραγματικό. Σε αυτή του τη δουλειά εστιάζει στις πρόσφατες περιπέτειές του και στο υλικό που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στην Ινδία, την Ισπανία, την Καλιφόρνια αλλά και την Κύπρο.

Τα ερεθίσματα που παίρνει μέσα από τα ταξίδια του, τα ερμηνεύει σε ένα «παγκόσμιο» λεξιλόγιο συμβόλων και σχημάτων. Ζωγραφίζει στον καμβά αυτά που προλαβαίνει να συγκρατήσει με μια ματιά. «Αυτό το αστείο πράγμα που κάνει ο εγκέφαλος όταν καταγράφει κάτι ευχάριστο και απολαυστικό που ‘αναγκάζει’ τα μάτια να παραμείνουν για μια στιγμή σε εκείνο το σημείο...Το είδος της χημικής αντίδρασης που συμβαίνει στον εγκέφαλο και τον προκαλεί να εστιάσει σε ένα σημείο που συνειδητά ή υποσυνείδητα μας ικανοποιεί.»

Όλες αυτές οι τέλειες στιγμές όπου το πραγματικό και το φανταστικό συναντιόνται αυθόρμητα, δημιουργούν μια ιστορία την οποία ο καλλιτέχνης καλεί τον θεατή να ανακαλύψει. Τα έργα φαίνονται να είναι ταυτόχρονα τόσο στοχαστικά όσο και διαδραστικά, καθώς ο Cumming υποκινεί καινούργιες συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του θεατή, του κόσμου και της εικόνας, του αντικειμένου και της εντύπωσης.

 

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Alec Cumming γεννήθηκε και ζει στη πόλη Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάζεται παγκοσμίως. Σπούδασε ζωγραφική στο Norwich School of Art and Design και έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και το Λος Άντζελες. Ο Alec είναι ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει κάνει ατομική έκθεση με το με το British Council στην Ινδία και έχει διακριθεί το 2016 στη φουάρ τέχνης στην Ινδία. Έχει επίσης συμμετάσχει σε αρκετά artist residencies, πιο πρόσφατα στο Dove Street Studios (Norwich) και στο Μουσείο Goa Chitra (Goa, Ινδία).

Ο Alec Cumming παρουσιάστηκε στη λίστα Saatchi με τους πιο ισχυρούς επενδυτικά ανερχόμενους καλλιτέχνες και έχει κατονομαστεί ως καλλιτέχνης με ανοδική πορεία στον κόσμο της τέχνης «rising star in the art world».

 

Πληροφορίες:

Πότε/πού: Διάρκεια Έκθεσης μέχρι 16 Νοεμβρίου 2019. The Edit Gallery 1 Αγίας Ζώνης, 23 Nicolaou Pentadromos Center, Λεμεσός, Κύπρος

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 10:00 – 13:00 | 15:00 - 19:00. Σάββατο, 10:00 – 13:00

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

X