ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

See Through my Eyes: Η ατομική έκθεση Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα

Οι προσωπογραφίες της σειράς δημιουργούν ένα περιβάλλον στην isnotgallery που καθορίζεται πρωτίστως από τις χρωματικές συνθέσεις και τους συνδυασμούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η isnotgallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Νατάσας Σωκράτους Επαμεινώνδα See Through my Eyes από τις 9 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2021.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Επιμέλεια: Αντρός Ευσταθίου

Η σειρά See Through my Eyes χρησιμοποιεί το χρώμα για να ερευνήσει πώς τα συναισθήματά -δημιουργού και θεατών - μπορούν να διαμορφωθούν και να μεταβληθούν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η επιλογή χρωμάτων καθορίζει το θετικό από το αρνητικό. Η δύναμη του χρώματος και η μετασχηματιστική του ικανότητα να διαποτίζει τον περιβάλλοντα χώρο καλεί το κοινό να διακρίνει συναισθήματα μέσα από τη θεματολογία. Όπως η ίδια η καλλιτέχνις λέει, “θέλω να μεταδώσω στο θεατή […] έντονα συναισθήματα και συναισθηματικά φορτισμένα μηνύματα, δίνοντας σημασία στην έκφραση του εσωτερικού μου βιώματος άμεσα και αυθόρμητα”.

Οι προσωπογραφίες της σειράς See Through my Eyes δημιουργούν ένα περιβάλλον στην isnotgallery που καθορίζεται πρωτίστως από τις χρωματικές συνθέσεις και τους συνδυασμούς, καθώς και τα αισθήματα που αυτά προκαλούν. Στρώματα τμηματικών ζωηρών χρωμάτων επικεντρώνονται στο συναίσθημα των γυναικείων προσώπων και όχι σε μια αυστηρή φόρμα προσωπογραφιών. Συχνά η φόρμα του προσώπου-αντικειμένου ενώνεται με ακανόνιστες πινελιές με το φόντο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι συνδυασμοί των φωτεινών χρωμάτων αντιπαραβάλλονται σε ένα άσπρο ή και μονόχρωμο πλαίσιο δημιουργώντας αντιθέσεις. Μέσα από τον προσωπικό της φακό, η καλλιτέχνις συνδιάζει το χαοτικό στοιχείο με ένα εύθυμο αίσθημα που προκύπτει από την επιλογή χρωμάτων. Για την ίδια την καλλιτέχνη η χρήση εύθυμων χρωμάτων ήταν μια επιτακτική προσωπική ανάγκη: “Αφού μείναμε όλοι σπίτι (σσ. λόγω των μέτρων για τη διαχείρηση της πανδημίας), είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το χρόνο μου δημιουργικά […]. Οι δύσκολες στιγμές που όλοι περάσαμε, έγιναν το κίνητρο ώστε μέσα από την τέχνη να “ξορκίσω” το κακό και να αποτυπώσω στον καμβά ελεύθερα […] τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου”.

Όπως και στις προηγούμενες σειρές, η καλλιτέχνις καταπιάνεται με το γυναικείο: τη γυναικεία φιγούρα, το […] πρόσωπο, την […] έκφραση, τα […] αισθήματα και συναισθήματα. Στις προσωπογραφίες που παρουσιάζονται στην εν λόγω έκθεση η καλλιτέχνις εστιάζει στα μάτια των προσώπων ως κεντρικό σημείο αναφοράς των έργων, όπως η ίδια εξηγεί. Για την ίδια, τόσο η γωνία του προσώπου όσο και τα μάτια σε κάθε έργο, είναι αυτά που καθορίζουν το ύφος. Με αφαιρετικές τεχνικές, ή ακόμα και ατελές (sketchy) ύφος, αφήνει να φανεί η ελευθερία της διαδικασίας ζωγραφικής. Για την καλλιτέχνη, οι ακανόνιστες πινελιές αφήνουν, κατά κάποιο τρόπο, να φανεί το συναίσθημα της ίδιας: Η νευρικότητα της αβεβαιότητας.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Isnotgallery, τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή/10:00-13:00-15:00-18:00 — Σάββατο/11:00-14:00. Οδός Οδυσσέως 11, Παλιά Λευκωσίας

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99569498 / www.isnotgallery.com / art@isnotgallery.com

Safe pass: απαραίτητο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση