ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:14
 

'Εκθεση Ζωγραφικής της Δώρας Ορόντη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Τα έργα της ζωγράφου διακρίνονται από έντονο αφαιρετικό εξπρεσιονισμό και χρωματική φαντασμαγορία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής της Δώρας Ορόντη, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Παντελή Σκλιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έργα της ζωγράφου  διακρίνονται από έντονο αφαιρετικό εξπρεσιονισμό και χρωματική φαντασμαγορία. Έχει γράψει επίσης 30 λογοτεχνικά έργα για παιδιά και εφήβους. Ανάμεσα τους οι 15 τόμοι, «Παιχνίδι στις Αυλές των Δημιουργών μας», για τους Κύπριους ζωγράφους της πρώτης γενιάς και για μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες.

Η Δώρα Ορόντη, ζωγράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αθήνα και στο Exeter .

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση και ως υπεύθυνη για την Κύπρο του Royal Academy of Dancing. Ίδρυσε στην Επισκοπή, με επιχορήγηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Εργαστήρι Τέχνης για παιδιά και ενήλικες.

Το έργο της παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, σε ατομικές εκθέσεις στην Λεμεσό, τη Λευκωσία, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μεξικό, τη Χάγη, το Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Ινδία, Μαρόκο και αλλού).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Το μυθιστόρημα της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ

Καβάφης, ένας άντρας σε κίνηση

Η αμερικανική έκδοση του μυθιστορήματος της Eρσης Σωτηροπούλου «Τι μένει από τη νύχτα» σε μετάφραση της Κάρεν Εμεριχ κέρδισε ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X