ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ένας κήπος γεμάτος βιβλία» στο πάρκο Ακρόπολης

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το τρίτο Nicosia Book Festival 2019

Newsroom K

Το τρίτο Nicosia Book Festival πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου στο πάρκο της Ακρόπολης, το οποίο μετατράπηκε σε έναν κήπο γεμάτο βιβλία. Τις δύο αυτές μέρες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δημιουργοί και αναγνώστες, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλές παρουσιάσεις και να έρθουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους βιβλία.

Στο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν πέραν των 40 δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, που είχαν στο επίκεντρο τους το βιβλίο. Παρουσιάσεις, συζητήσεις, απαγγελίες ποιημάτων, παιχνίδι, μουσική, χορός, θέατρο είναι μόνο μερικά από όλα όσα εξελίχθηκαν στις τρεις σκηνές του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του διημέρου. Την ίδια στιγμή το πάρκο Ακρόπολης φιλοξένησε γύρω στους 60 διαφορετικούς φορείς που ασχολούνται με το βιβλίο όπως βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια, συνδέσμους και οργανώσεις, όπου ο επισκέπτης μπορούσε, όχι μόνο να προμηθευτεί τα αγαπημένα του βιβλία αλλά και να συλλέξει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Σημειώνεται επίσης ότι η συμμετοχή επισκεπτών και δημιουργών ήταν άνευ προηγουμένου, καθώς πέραν των δέκα χιλιάδων ατόμων επισκέφθηκαν το φεστιβάλ, καταδεικνύοντας ότι είναι πολλοί όσοι αγαπούν τα βιβλία και ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, κάτι που αποτελεί στόχο και των διοργανωτών. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τους δημιουργούς, τους επισκέπτες αλλά και όσους συμμετέχουν στο φεστιβάλ δεν μπορούν παρά να μας γεμίζουν με χαρά και ικανοποίηση.

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας, μέσω της ανακοίνωσής της, ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την σημαντική βοήθεια τους. Ευχαριστείες εκφράζονται επίσης και προς τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξη. «Ιδιαίτερες ευχαριστείες απευθύνουμε στον μεγάλο χορηγό, CYTA και στον πολιτιστικό χορηγό, Ελληνική Τράπεζα. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους συνδιοργανωτές Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, Δήμο Στροβόλου», αναφέρεται καταληκτικά.

Οι διοργανωτές δίνουν ραντεβού για του χρόνου, στο τέταρτο Book Festival, προτρέποντας όλους να συνεχίσουμε να διαβάζουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία από Koshu Kunii on Unsplash

5+1 βιβλία για τον ρατσισμό

Σας προτείνουμε μερικά βιβλία τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση, να ανοίξει το μυαλό μας ...
Newsroom K
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X