ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένας θεσμός κόντρα στην τοξικότητα

Μηνύματα αισιοδοξίας στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στιγμές συγκίνησης, χαμόγελα, μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδα αφήνει πίσω της η 21ή απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022. Τα στοιχεία αυτά ανέδειξε και στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της SPPMEDIA κύριος Δημήτρης Λοττίδης τονίζοντας την ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο μακριά από τοξικότητα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κύριος Λοττίδης ανέφερε, «ζούμε στην εποχή των ασύμμετρων απειλών. Πριν δέκα χρόνια ζήσαμε ως χώρα την οικονομική καταστροφή. Το 2020 οι άνθρωποι σε όλο των πλανήτη κλείστηκαν στα σπίτια τους υπό τον φόβο ενός θανατηφόρου ιού. Εδώ και μήνες παρακολουθούμε την φρίκη του πολέμου, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μόλις χθες το βράδυ ήμασταν στα πρόθυρα ενός 3ου παγκοσμίου πολέμου. Η φύση άρχισε να μας εκδικείται ενώ η ενεργειακή κρίση μας φανέρωσε προκλητικά μπροστά μας την ανικανότητα μας να εκμεταλλευτούμε το θείο δώρο της ηλιακής ενέργειας».

«Η ομάδα που επιλέγει του άριστους υποψηφίους σκοπός της είναι να ξύνει την επιφάνεια του περιτυλίγματος, να ψάχνει την ουσία.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μουρμούρα και τις θεωρίες συνομωσίας που κατακλύζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τονίζοντας ότι τις περισσότερες φορές τα στοιχεία αυτά προκαλούν τοξικότητα.

«Μέσα σ΄ αυτό το περιβάλλον, αυτός ο Θεσμός, θέλει να είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο κύριος Λοττίδης και επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τις ομιλίες των βραβευθέντων οι οποίοι με σεμνότητα, ευαισθησία, δυναμισμό και αισιοδοξία έστειλαν τα δικά τους μηνύματα αποδεικνύοντας ότι αποτελούν πρότυπα για την νέα γένια.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του νικητή στην κατηγορία Επιστήμονας κύριου Αγαμέμνων Επαινετού ο οποίος είπε, «Με προσπάθεια και λίγη τύχη… Όλα γίνονται».

Καταληκτικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της SPPMEDIA ανέφερε, «αυτός ο θεσμός είναι ένα αστέρι που φωτίζει τον σκοτεινό ουρανό που μας έχει καλύψει και θέλει να δημιουργήσει ένα γαλαξία ελπίδας από ανθρώπους σαν αυτούς που θα γνωρίσουμε απόψε».

Για άλλη μια χρονιά τα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards απέδειξαν ότι το ταλέντο, το ήθος, η τέχνη, η δημιουργία και η ταπεινότητα είναι πιο φωτεινά από το πέπλο μιζέριας και τοξικότητας που πάει να μας σκεπάσει.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση