ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κυπριακή Βιβλιοθήκη και η Ρήνα Κατσελλή

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Έφυγε η Ρήνα Κατσελλή και δεν πρόφτασε να δει την Κερύνεια της ελεύθερη, να επιστρέψει στα χώματά της. Αυτό ήταν ένα όνειρο μη απαρθινό, κατά πως φάνηκε. Αλλά το άλλο το όνειρό της, να δει στην Κύπρο μια σύγχρονη κρατική βιβλιοθήκη, γιατί φάνηκε να είναι εξίσου δύσκολο; Γιατί, τόσα χρόνια η Πολιτεία δεν αφιέρωσε χρόνο και χρήμα, όταν το τελευταίο έφτανε και περίσσευε; Έφυγε η Ρήνα Κατσελλή και δεν πέρασε τις πόρτες της εκσυγχρονισμένη Κυπριακής Βιβλιοθήκης, αν και προσπάθησε αρκετά με τον Σύνδεσμο Φίλων της Κρατικής Βιβλιοθήκης. 

Τουλάχιστον, η Πολιτεία και ο Δήμος Λευκωσίας ας κάνουν το ελάχιστο εις μνήμη της, αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο. Ας μετακινήσουν τους κάδους σκουπιδιών από την είσοδο της Κυπριακής Βιβλιοθήκης. Ας αρθεί η ασχήμια και ας γίνει η αρχή με τα απλά.

Κύριε δήμαρχε Λευκωσίας, μερικοί κάδοι είναι, μετακινήστε τους σε άλλο σημείο, κάντε κάτι, τέλος πάντων. Κύριε αναπληρωτή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, κύριε διευθυντή της Κυπριακής Βιβλιοθήκης φροντίστε για τον εξωραϊσμό του αύλειου χώρου. Δεν τιμάει κανένα αυτή η κατάσταση!

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση