ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«De profundis» του Oscar Wilde

Ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Βασιλική Κυπραίου και τον μουσικό Βαγγέλη Γέττο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ζωντανή εκφορά της συντριβής αλλά και της επιμονής του Oscar Wilde από τη Βασιλική Κυπραίου τοποθετείται εντός του ηχοτοπίου που ο Βαγγέλης Γέττος δημιουργεί με ετερόκλητα όργανα και εκλεκτικές ατμόσφαιρες, με τίτλο «De profundis». Λόγος και ήχος, ήττα και δικαίωση, θάνατος και αιωνιότητα συναντιούνται στο υποβλητικό ημίφως μιας αυλής της Παλιάς Λευκωσίας. Η ηθοποιός Βασιλική Κυπραίου και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος ψηλαφούν με γυμνά χέρια την πυρακτωμένη επιστολή - διαθήκη του Wilde μέσα από ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο όπου ο λόγος και η μουσική συντονίζονται με τον ρυθμό της μεταιχμιακής γραφής του μεγάλου συγγραφέα.

 

«Διάβασε και ξαναδιάβασε αυτό το γράμμα μέχρι να σκοτώσει τη ματαιοδοξία σου»: Με αυτή την αμείλικτη εντολή, ο Oscar Wilde ξεκινούσε από τις αγγλικές φυλακές την εμβληματική του επιστολή που αργότερα θα γινόταν γνωστή με τον τίτλο «De profundis». 120 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Ιρλανδού συγγραφέα, τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται σε αυτό το κλασικό κείμενο παραμένουν περισσότερο ανοιχτά από ποτέ. Η καλλιτεχνική αξιοπρέπεια, η αισθητική, ο ρόλος της τέχνης, αλλά και ο εξοστρακισμός της ανθρωπιάς, το συντριπτικό αίσθημα της αδικίας και της αλλοτρίωσης στη βιομηχανική κοινωνία καταφέρνουν να χωρέσουν σε λίγες σελίδες με τρόπο απαράμιλλα περιεκτικό.

Η παράσταση «De profundis» υποστηρίζεται από την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Κύπρο.

Υπέρτιτλοι από το πρωτότυπο κείμενο θα προβάλλονται στα αγγλικά.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Καφενείο 11, 8, 15 & 22 Οκτωβρίου 2020 στις 8:00 μ.μ. Γωνία Σούτσου και Πειραιώς, Παλιά Λευκωσία (πίσω από το χαμάμ Ομεριέ)

Επικοινωνία: Τηλέφωνο κρατήσεις (απαραίτητες - με sms) 97843347

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση