ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συμμετείχε στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020 στο Ντουμπάι

Η Ορχήστρα έδωσε συναυλία με έργα Κυπρίων συνθετών, εμπνευσμένα από την κυπριακή μουσική παράδοση

ΚΥΠΕ

Κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΣΟΚ) συμμετείχε στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020 την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτωνμ στο πλαίσιο της Εθνικής Μέρας Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της ΣΟΚ αναφέρεται ότι η Ορχήστρα έδωσε συναυλία με έργα Κυπρίων συνθετών, εμπνευσμένα από την κυπριακή μουσική παράδοση, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε τα έργα του Ευαγόρα Καραγιώργη «Ο χορευτής του πηλού» (κλαρινέτο και έγχορδα), του Σόλωνα Μιχαηλίδης «Στον γάμο του χωριού» για φλάουτο και έγχορδα και τα «Τέσσερα Παλληκάρια» σε διασκευή Άλκη Μπαλτά, προστίθεται.

Η Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2020 πραγματοποιείται από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως την 31η Μαρτίου 2022 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έχει ως θέμα “Connecting Minds, Creating the Future”. Πρόκειται για μια παγκόσμια πλατφόρμα με τεράστια προοπτική για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες, στην οποία συμμετέχουν 192 χώρες. Η συμμετοχή της Κύπρου τελούσε υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

«Πάντα έχει σημαντική θέση η εγχώρια μουσική σκηνή στο φεστιβάλ. Αναδεικνύουμε πολλούς καλλιτέχνες στις σκηνές μας, που ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ