ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Μάρκος Τράγκολας Άντρας της Χρονιάς 2019

Αυτοί είναι οι 7 νικητές των βραβείων Τράπεζα Κύπρου Man of the Year 2020

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για δεκαεννέα χρόνια ο θεσμός Man of the Year Awards με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου βραβεύει τους άντρες που ξεχώρισαν και έδωσαν το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Φέτος τιμά τους Κύπριους που μέσα στο 2019 έκαναν περήφανη τη χώρα με τα επιτεύγματά τους, την επαγγελματική τους πορεία, τις αξίες και το ήθος τους.

Αυτούς τους άντρες βραβεύουν το περιοδικό ΜΑΝ και η Τράπεζα Κύπρου μέσα από τον μακροβιότερο θεσμό βραβεύσεων στην Κύπρο. Η ανάδειξή τους έγινε μετά από διαδικασία δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ψήφισαν διακόσιοι αναγνώστες του περιοδικού και διακόσιοι opinion leaders της κυπριακής κοινωνίας.

Φέτος, η 19η απονομή προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις που έφερε η πανδημία και διεξάγεται διαδικτυακά, µε τις απονομές να λαμβάνουν χώρα ιδιωτικά. Η ανακοίνωση των βραβευθέντων συνοδεύεται από οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χορηγοί του θεσμού: Τράπεζα Κύπρου, Cyta business, ΟΠΑΠ Kύπρου

Ελεγκτές της διαδικασίας: Deloitte

MAN OF THE YEAR
Μάρκος Τράγκολας

Σε μια δύσκολη περίοδο, απ’ τις δυσκολότερες που κλήθηκε να διέλθει η κυπριακή κοινωνία και να παραμείνει ενωμένη, έχοντας αμφισβητήσει τις ίδιες τις ηθικές, αλλά και ανθρώπινες αξίες της, ήταν η μορφή που κατεύναζε τους φόβους, τις ανησυχίες, την αγωνία, τον τρόμο μας. Ο ίδιος δεν άφησε ποτέ το συναίσθημα να τον καταβάλει. Με οδηγό του, σε κάθε στιγμή, το αίσθημα του καθήκοντος - απέναντι στην κοινωνία, το επάγγελμα, τους υφισταμένους και προϊσταμένους του - κατάφερνε, μέρα παρά μέρα, να ορθώνει ακλότητο το ανάστημα και να σκορπίζει φως μέσα στο σκοτάδι, ελπίδα μέσα απ’ την απόγνωση, σίγουρος ότι το δίκιο, εν τέλει, θα κυριαρχήσει. Άνθρωπος της Χρονιάς, στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, o τέως διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Μάρκος Παγδατής

Κανείς άλλος αθλητής δεν αγκαλιάστηκε με τόση θέρμη από μια ολόκληρη πατρίδα. Οι αγώνες του έγιναν και δικοί μας. Οι αγωνίες του έγιναν και δικές μας. Οι επιτυχίες του έγιναν και δικές μας. Οι κόποι του παρέμειναν πάντα δικοί του. Δεν ζήτησε ποτέ τίποτε, παρά μόνο την αγάπη και τη σκέψη μας, για να τον συντροφεύουν σε κάθε μάχη, μικρή και μεγάλη, εντός και εκτός γηπέδων. Όπου κι αν βρισκόταν, μας είχε στις σκέψεις του, στην καρδιά του. Αγωνιζόταν πάντα με το εθνόσημο στο στήθος κι όταν χρειαζόταν κάτι για ν’ αντλήσει κουράγιο, φώναζε το όνομα της αγαπημένης του ομάδας. Μας έμαθε ένα νέο άθλημα, μας έμαθε νέες λέξεις, νέες ορολογίες, μα πάνω απ’ όλα μάς έδειξε πως κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να υψώσει ανάστημα και ν’ αναμετρηθεί με τον οποιονδήποτε. Κι αν σήμερα εκατοντάδες παιδιά, έφηβοι, μεγάλοι, απ’ άκρη σ’ άκρη στο νησί, κρατάνε μια διχτυωτή ρακέτα και μια κίτρινη μπάλα, αυτό αποδίδεται σ’ αυτόν. Στον Μάρκο μας. Στον Παγδατή μας. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα προσέφερε στον αθλητισμό και στην κοινωνία ολόκληρη, στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards το βραβείο Συνολικής Προσφοράς το αποδίδουμε στον Μάρκο Παγδατή.

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Έχοντας πολυδιάστατη δράση, που επέφερε σημαντικά επιτεύγματα σε διάφορους - και διαφορετικούς μεταξύ τους - τομείς, όπως η οικονομία, η πολιτική, ο πολιτισμός, κι έχοντας αφήσει έργα, απτά αλλά και νοερά, που εξακολουθούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές μας και συμβάλλουν στην πρόοδο του κοινωνικού συνόλου, η ρήση του αρχαίου Αθηναίου ιστορικού Θουκυδίδη «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» θα ‘λεγε κανείς πως βρήκε άλλη μία σύγχρονη ενσάρκωση. Ισχυρή παρουσία στα οικονομικά πεπραγμένα του τόπου, μέσω του λογιστικού και ελεγκτικού του γραφείου, αφοσίωση και προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι με θητεία στη δημαρχία της πρωτεύουσας αλλά και αφανής δράση σε μια πλειάδα κοινωνικών ιδρυμάτων και επιχειρηματικών οργανισμών και αδιαμφισβήτητη αγάπη και πάθος για τον πολιτισμό και τις τέχνες, που οδήγησαν στη δημιουργία ενός από τα σημαντικότερα μουσεία σύγχρονης κυπριακής και ελλαδικής τέχνης, η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, πλούσια και ανεκτίμητη. Τιμής Ένεκεν βραβείο απονέμουμε στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, στον πρώην Δήμαρχο Λευκωσίας, Μιχαλάκη Ζαμπέλα, ο οποίος απεβίωσε στις 15 Μαΐου 2019, σε ηλικία ογδόντα δύο ετών.

MANAGER/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ BY CYTA BUSINESS
Αντώνης Πολεμίτης

Ισχυρή απόδειξη για την αλματώδη ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας αποτελεί η πρόσφατη συμπερίληψη τριών ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου στη λίστα με τα χίλια καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Δύο είναι κρατικά και το ένα ιδιωτικό. Για να φτάσει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να συγκρίνεται με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σε αυτό συνέβαλαν και οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία του και λαμβάνουν αποφάσεις για την πορεία του. Ο ρόλος του φετινού βραβευθέντος ήταν καθοριστικός. Έχοντας εμπειρία πέραν των δύο δεκαετιών στη διαχείριση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είχε επίσης αποφασιστική συμβολή στην ίδρυση της κορυφαίας πρωτοβουλίας Ψηφιακού Νομίσματος / Blockchain, που έγινε σε ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα για τα κρυπτονομίσματα στον κόσμο είναι γεγονός με δική του πρωτοβουλία, στο οποίο διδάσκει επίσης. Nικητής στην κατηγορία Manager / Επιχειρηματίας της Χρονιάς, στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, o Αντώνης Πολεμίτης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Αντώνης Αντωνίου 

Το να μπορέσουμε, σε κάποια στιγμή, να αφανίσουμε μια ασθένεια που προκαλεί τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, είναι μια ευχή - ή ελπίδα όλων μας. Ειδικά στους καιρούς που διανύουμε, όπου η θανατηφόρος πανδημία του COVID-19 έχει κοστίσει ζωές σε εκατοντάδες χώρες και έχει αλλάξει άρδην τις ζωές όλων μας. Ένας Κύπριος καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας έφερε την ανθρωπότητα πιο κοντά στην προσδοκία ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προβλεφθεί, πριν ακόμη εμφανιστεί. Μαζί με την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που μπορεί να προβλέψει έγκαιρα τον κίνδυνο μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο του μαστού. Εκτός από τον μαστό, το τεστ μπορεί να αξιολογήσει τον κίνδυνο και για καρκίνο των ωοθηκών. Η έρευνα, όπως έχει γραφτεί σε άρθρα στο εξωτερικό, «έχει αλλάξει πλέον τους όρους του παιχνιδιού» κι αυτό σημαίνει πως στη μάχη ενάντια στον καρκίνο ο άνθρωπος έχει πια το πλεονέκτημα. Αυτό, το οφείλουμε στον Επιστήμονα της Χρονιάς που βραβεύουμε στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, τον δρα Αντώνη Αντωνίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ/ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Γιωργής Τσουρής 

Ο χώρος του θεάματος κρύβει πολλές παγίδες. Παγίδες που εύκολα μπορούν να σε ρίξουν σε μονοπάτια που οδηγούν στη γρήγορη επιτυχία, στην πρόσκαιρη δόξα, στο εύκολο χρήμα. Όσοι βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν, συμφωνούν πως το έμφυτο ταλέντο και οι καλλιεργημένες γνώσεις δεν αρκούν για να ξεχωρίσεις. Στην εξίσωση πρέπει να προσθέσεις κι άλλους παράγοντες, πολυσύνθετους και πολυεπίπεδους, ώστε να φτάσεις στο αποτέλεσμα. Η αγάπη για το αντικείμενο, η αφοσίωση στις αξίες, η εργατικότητα, η ευρηματικότητα, η συνεχής αναζήτηση, η συνεχής ανάγκη για έκφραση και δημιουργία, είναι που τον έκαναν να ξεχωρίσει. Κάθε δουλειά του λαμβάνει διθυράμβους από κοινό και κριτές και οι συνάδελφοί του δηλώνουν πανευτυχείς όταν βρίσκονται δίπλα του, όταν μοιράζονται την ίδια σκηνή ή το ίδιο μικρόφωνο μ’ εκείνον. Ο ίδιος δεν άφησε ποτέ τέτοιους εξωγενείς παράγοντες να επηρεάσουν την πορεία του. Με οδηγό του το μέσα του, καταφθάνει σε ολοένα και ψηλότερες επιτυχίες, κάνοντας την οικογένειά του και την πατρίδα του περήφανες για το τέκνο τους. Στην κατηγορία Πολιτισμός, στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, βραβεύουμε φέτος τον Κύπριο ηθοποιό που διαπρέπει στο εξωτερικό και που πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρη Χορν, που απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού για την προηγούμενη θεατρική περίοδο στην Ελλάδα, Γιωργή Τσουρή.

ΑΘΛΗΤΗΣ
Μίλαν Τραΐκοβιτς 

Χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να κάνει τις καρδιές μας να πάλλονται από εθνική υπερηφάνεια. Η αφοσίωσή του, η συνέπειά του, η πρόοδός του, είναι αξιοσημείωτες και αξιοθαύμαστες. Λίγοι αθλητές καταφέρνουν να διατηρούνται στα ανώτατα επίπεδα αγωνιστικότητας και να κατακτούν τη μια επιτυχία μετά την άλλη, με την κάθε νέα να είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Θέτει τους στόχους του όλο και ψηλότερα, και με κάθε νέο στόχο που κατακτά, μαζί του κι εμείς ανεβαίνουμε, ελπίζουμε, παίρνουμε θάρρος και δύναμη, για να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες. Το παράδειγμά του για συνεχή προσπάθεια, μόνο μιμητές μπορεί να δημιουργήσει. Γιατί μια επιτυχία θα φέρει κι άλλες, μεγαλύτερες, ψηλότερες. Την περασμένη χρονιά, οι επιτυχίες του ήταν οι μεγαλύτερες της μέχρι τώρα καριέρας του. Η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 60 μέτρων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη χαρακτηρίστηκε ως η κορυφαία επιτυχία του κυπριακού αθλητισμού. Κι όμως, δεν σταμάτησε εδώ. Λίγους μήνες αργότερα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα, έκανε μια θεαματική κούρσα στα 110 μέτρα με εμπόδια, κερδίζοντας έτσι πρόκριση για την επόμενη Ολυμπιάδα, που θα γίνει του χρόνου στο Τόκυο. Παντοτινός νικητής στις καρδιές μας, και Αθλητής της Χρονιάς στα 19α Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, ο δρομέας μας, Μίλαν Τραΐκοβιτς. 

ΟΡΟΙ ΑΝΑ∆ΕΙΞΗΣ

1. Οι προτεινόµενοι Άντρες της Χρονιάς επιλέγονται κάθε χρόνο από τη συντακτική οµάδα του περιοδικού ΜΑΝ.

2. Για την ανάδειξη των «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2020», σε κάθε κατηγορία ψηφίζουν παράλληλα δυο οµάδες εκλεκτόρων:

Α) ∆ιακόσιοι αναγνώστες του περιοδικού οι οποίοι ψηφίζουν µέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, διεξαγόµενης από γνωστή εταιρεία ερευνών,
Β) ∆ιακόσιες προσωπικότητες του επιχειρηµατικού, πολιτικού, εικαστικού, δηµοσιογραφικού και αθλητικού κόσµου της Κύπρου.

3. Η βαρύτητα των δύο οµάδων για το τελικό αποτέλεσµα είναι 50%-50%.Τα ονόµατα των προσωπικοτήτων που ψηφίζουν κάθε χρόνο δηµοσιοποιούνται από το περιοδικό ΜΑΝ και αναρτώνται στην τελετή βράβευσης. Την τελική επεξεργασία των στοιχείων αναλαµβάνει η εταιρεία ερευνών Symmetron Research µε επίβλεψη του γνωστού ελεγκτικού οίκου Deloitte.

4. Εάν κάποιος αναδειχθεί «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year» στην ίδια κατηγορία για δυο συνεχόµενες χρονιές, τότε δεν προτείνεται ως υποψήφιος για τρίτη συνεχόµενη χρονιά.

5. Υποψήφιοι µπορούν να είναι µόνο ενήλικοι άντρες, Κύπριοι στην καταγωγή ή µε κυπριακή υπηκοότητα, αλλά και όσοι ξεχωρίζουν για την πολύχρονη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία και διέπρεψαν κατά την προηγούµενη χρονιά στον κλάδο ενασχόλησής τους.

6. Η διοργανωτική αρχή που είναι η SppMedia Ltd, µαζί µε τη συνδιοργανώτρια Τράπεζα Κύπρου, µπορούν να βραβεύσουν εκτός διαδικασίας, µε τα βραβεία Τιµής Ένεκεν και Συνολικής Προσφοράς, οποιανδήποτε προσωπικότητα αξιολογηθεί για τη συνολική προσφορά της στη ζωή, την Κύπρο ή την ανθρωπότητα.

7. H ανάδειξη του Man of the Year προκύπτει αυθόρµητα ως πρώτη ερώτηση σε όσους θα ψηφίσουν µέσω της τηλεφωνικής συνέντευξης και πριν απαντήσουν στις κατηγορίες των υποψηφίων.

 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Μοναδικός περιορισμός για τη συναυλία των Foo Fighters είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι Foo Fighters χωρίς μάσκες

Θα βρεθούν στο Madison Square Garden, για να δώσουν την πρώτη συναυλία που πραγματοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2020
Kathimerini.gr
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ