ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διήμερη Δραστηριότητα για νέους με τίτλο «Directing A Film»

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου (ΕΣΚ) διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι για νέους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου (ΕΣΚ) διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι για νέους με τίτλο «Directing A Film – Γνωρίζω τον Κυπριακό Κινηματογράφο».

Το διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο ‘Directing A Film’ καλεί νέους και νέες 15 – 18 χρονών να παρακολουθήσουν masterclasses από επαγγελματίες του χώρου στην Κύπρο και να μάθουν για τα διάφορα στάδια της παραγωγής ταινιών. Από την ιστορική εξέλιξη του κινηματογράφου, στη συγγραφή σεναρίου, στην παραγωγή, την σκηνοθεσία, τη διεύθυνση φωτογραφίας, το σχεδιασμό ήχου, μοντάζ και την υποκριτική, οι παρουσιάσεις θα αγγίξουν όλες τις πτυχές της παραγωγής μιας ταινίας, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες να μοιραστούν τις γνώσεις τους και στα παιδιά να ενημερωθούν και να αγκαλιάσουν τον Κυπριακό κινηματογράφο.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται παρουσιάσεις, συζητήσεις και προβολή κυπριακών ταινιών μικρού μήκους. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να αναπτύξουν τα παιδιά τη φαντασία, την αισθητική και τη δημιουργικότητα τους, αλλά και να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον κινηματογράφο.

Στο περιβάλλον της σύγχρονης εκπαίδευσης στην Κύπρο δεν υπάρχει συστηματική διδασκαλία των αρχών του κινηματογράφου, πέραν μεμονωμένων και αποσπασματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τοπικιστικό χαρακτήρα και σύντομη διάρκεια. Μέσα από τα masterclasses, δίνεται η ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν την κινηματογραφική μαγεία και να μπορέσουν - έστω πειραματικά - να δημιουργήσουν δικές τους μικρές παραγωγές με όποια μέσα διαθέτουν, ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας νέες μορφές έκφρασης και επικοινωνίας.

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαρτίου, στο χώρο της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 10 Μαρτίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.


Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας +357 22002268 ή στο info@cyprusdirectors.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση