ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο

ΚΥΠΕ

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ανακοινώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, βασικός στόχος του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2022, είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους, από ολόκληρη την υφήλιο.

«Στόχος του είναι, επίσης, η παρουσίαση του έργου ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία», προστίθεται, αλλά και η προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δημιουργούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνιστικό τμήμα του έχουν ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, φοιτητικές και κινουμένων σχεδίων), η διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 λεπτά.

Η ανοικτή πρόσκληση υποβολής, για όλες τις ταινίες μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις πλατφόρμες shortfilmdepot.com και filmfreeway.com και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την 15η Ιουνίου 2022.

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα διεθνή όσο και για τα εθνικά βραβεία του ΥΠΠΑΝ, ενώ δικαίωμα υποβολής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν Κύπριοι σκηνοθέτες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Από το 2019 το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των φεστιβάλ της και ως εκ τούτου, έχει το δικαίωμα να προτείνει μία ταινία ως υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η βράβευση των ταινιών που θα συμμετέχουν στο Εθνικό και Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα ανατεθεί σε πενταμελή διεθνή Κριτική Επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και την αίτηση συμμετοχής μπορούν να εξασφαλίσουν στις ιστοσελίδες www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και www.isffc.com.cy.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο +357 25 34 39 07 και στο e-mail info@isffc.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση