ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τρείς φιναλίστ του κινηματογραφικού βραβείου LUX 2019

Το κινηματογραφικό Βραβείο LUX, βοηθά στην προβολή των ταινιών εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων

Δελτίο Τύπου

Ανακοινώθηκαν οι τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2019.

Οι τελικές υποψήφιες ταινίες για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2019 ανακοινώθηκαν στις 23 Ιουλίου, στη Ρώμη. Οι τρείς ταινίες είναι:

- Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ (Cold Case Hammarskjöld) - Μαντς Μπρούγκερ (Δανία/Νορβηγία/Σουηδία/Βέλγιο)

- Υπάρχει θεός, το όνομά της είναι Petrunya (God Exists, Her Name Is Petrunya) - Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέβσκα (Βόρεια Μακεδονία / Βέλγιο / Σλοβενία / Κροατία / Γαλλία)

- Ο Έκπτωτος - (The Realm) - Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ισπανία / Γαλλία)

Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ (Cold Case Hammarskjöld)

To 1961, ταξιδεύοντας προς το Κονγκό για να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Σουηδός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ βρίσκει τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Ο Χάμαρσκελντ, ήταν ένας προοδευτικός πολιτικός που θέλησε να αποτρέψει τις δυτικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία, να αποκαταστήσουν την επιρροή τους στις πρώην αποικίες τους στην Αφρική. Το ντοκιμαντέρ του Μπρίγκερ φωτίζει το μυστήριο. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του βραβείου LUX που ένα ντοκιμαντέρ είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ.

Υπάρχει θεός, το όνομά της είναι Petrunya (God Exists, Her Name Is Petrunya)

Τι γίνεται όταν μια γυναίκα καταφέρνει κερδίσει μια μάχη η οποία παραδοσιακά ανήκει στους άντρες; Η Petrunya, καταφέρνει να πιάσει το χρυσό σταυρό που ρίχνει σε ένα ποτάμι ο ορθόδοξος ιερέας και έτσι καταφέρνει να εξοργίσει τόσο τον ιερέα και τους υπόλοιπους άντρες όσο και την αστυνομία. Παρόλο που δεν είναι φεμινίστρια, τουλάχιστον όχι μέχρι εκείνη τη στιγμή, αρνείται να επιτρέψει το σταυρό και παλεύει για την ισότητα.

Ο Έκπτωτος - (The Realm) - Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ισπανία / Γαλλία)

Πόσα μπορεί να κάνει κανείς για να παραμείνει στην εξουσία; Αυτή η ταινία πραγματεύεται τη διαφθορά στη πολιτική. Μας διηγείται την ιστορία ενός επιτυχημένου πολιτικού και της επιρροής που είχε μέχρι να ξεκινήσει η κατάρρευσή του. Ετοιμαστείτε για σκληρά επιχειρήματα, συγκρούσεις και ίντριγκες.

Ευρωπαϊκές ταινίες στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό Βραβείο LUX, βοηθά στην προβολή των ταινιών εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων. Για αυτό οι τρείς φιναλίστ μεταφράζονται (με υπότιτλους) στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Αν δεν τις βρείτε σε κάποιο θερινό κινηματογράφο τις επόμενες μέρες, τότε αναμείνετε τις Ημέρες Κινηματογράφου LUX, που έρχονται το φθινόπωρο και κατά τις οποίες οι τρείς ταινίες θα προβληθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις και σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση

X