ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 23 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ποίησης «Βερσόπολις» στη Λευκωσία

Με τίτλο «Πανσέληνος στην Κύπρο» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα ARTos Foundation

ΚΥΠΕ

Με τίτλο «Πανσέληνος στην Κύπρο» (PANSELINOS IN CYPRUS) πραγματοποιείται στις 23 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα ARTos Foundation στη Λευκωσία, το φεστιβάλ Ποίησης «Βερσόπολις» με τη συμμετοχή των Eduard Escoffet (Ισπανία ), Αυγή Λίλλη (Κύπρος) και Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Κύπρος) σε συνομιλία με τη συγγραφέα Μυρτώ Αζίνα-Χρονίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών - Πρόγραμμα Γραφικών Τεχνών (ΒΑ) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου φοιτητές του μαθήματος Ήχος και Κίνηση θα δημιουργήσουν βιντεοποιήματα με την μέθοδο Κινουμένων Γραφικών τα οποία θα προβληθούν στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται, η Βερσόπολις είναι μια Πανευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας σημαντικών λογοτεχνικών φεστιβάλ ποίησης, που προσφέρει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενους Ευρωπαίους ποιητές οι οποίοι είναι ήδη αναγνωρισμένοι στις χώρες καταγωγής τους.

Πρώτος και κύριος στόχος είναι η προώθηση των Ευρωπαίων ποιητών και του έργου τους πέρα από τα σύνορα της χώρας τους καθώς και η δημιουργία μιας στενά δεμένης ποιητικής κοινότητας, ώστε να προωθεί και να παρουσιάζει στο κοινό την καλύτερη ποίηση και το όραμα συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ιδέας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Πατάτες, το ψωμί των φτωχών

Πατάτες, το ψωμί των φτωχών

Η διάδοση της καλλιέργειας της πατάτας δεν ήταν ομοιόμορφη σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο και σταδιακά έγινε το φαγητό των ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ