ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Στον αέρα» το τραγούδι των Beatles με τίτλο «Now and Then»

Το «Now and Then» που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο Λένον ηχογράφησε ένα demo στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου δολοφονήθηκε το 1980, ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια Α.Ι.

Kathimerini.gr

Με τίτλο «Now and Then» (Τώρα και Τότε), το τραγούδι –που χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο τραγούδι των Beatles– περιλαμβάνει επίσης μέρη που έχουν ηχογραφηθεί από τα επιζώντα μέλη Πολ ΜακΚάρτνεϋ και Ρίνγκο Σταρ, καθώς και από τον εκλιπόντα Τζορτζ Χάρισον.

«Εκεί ήταν, η φωνή του Τζον, κρυστάλλινη και καθαρή», ανέφερε ο ΜακΚάρτνεϋ προσθέτοντας: «Είναι αρκετά συναισθηματικό. Παίζουμε όλοι σε αυτό. Είναι μια γνήσια ηχογράφηση των Beatles».

Οπως δήλωσε: «Το 2023 να δουλεύουμε ακόμα πάνω στη μουσική των Beatles και να ετοιμαζόμαστε να κυκλοφορήσουμε ένα νέο τραγούδι που το κοινό δεν έχει ακούσει, νομίζω ότι είναι κάτι συναρπαστικό».

Το «Now and Then» χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο Λένον ηχογράφησε ένα demo στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου δολοφονήθηκε το 1980. Οι Beatles διαλύθηκαν το 1970 ενώ ο Τζορτζ Χάρισον πέθανε από καρκίνο το 2001.

Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του, η χήρα του Λένον, Γιόκο Ονο, παρέδωσε στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος μια σειρά ηχογραφήσεων που περιλάμβανε το «Now and Then», με τους εναπομείναντες Beatles να προσθέτουν τα δικά τους μέρη σε αυτό.

Ωστόσο, οι τεχνολογικοί περιορισμοί σήμαιναν ότι τα φωνητικά και το πιάνο του Λένον δεν μπορούσαν να διαχωριστούν ώστε να παραχθεί η καθαρή μίξη που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το τραγούδι.

Η ιδέα να αναβιώσει το κομμάτι προέκυψε από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον το 2021 με τίτλο «The Beatles: Get Back», η οποία είχε καταφέρει να απομονώσει τα όργανα και τα φωνητικά χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

«Ηταν η πιο κοντινή στιγμή που θα έρθουμε ποτέ στο να τον έχουμε πίσω στο στούντιο, οπότε ήταν πολύ συναισθηματικό για όλους μας», δήλωσε ο Σταρ, αναφερόμενος στον Λένον. «Ηταν σαν να ήταν ο Τζον εκεί, ξέρετε».

Mε πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση