ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχή της Alpha Square για το 2017 με «Το φιλί της γυναίκας αράχνης»

Η επιτυχημένη διασκευή του μυθιστορήματος από τον Αργεντινό Μανουέλ Πουίγκ στη σκηνή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το έργο «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» είναι το θεατρικό ποδαρικό της Alpha Square, 'που ένα κλουβί της φυλακής μεταφέρεται από τα Όσκαρ και το Μπρόντγουεϊ στο Ίδρυμα ARTος στη Λευκωσία και μα ςθυμίζει τι θα πει Συνάνθρωπος. 

Ο Αργεντινός Μανουέλ Πουίγκ διασκεύασε το πιο επιτυχημένο του μυθιστόρημα, «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» (1976), σε θεατρικό το 1983, το οποίο ανέβηκε σε Αγγλική μετάφραση του Allan Baker. To 1985 έγινε ταινία με τους William Hurt και Raul Julia (υποψήφια για 4 Όσκαρ, με τον Hurt να κερδίζει Καλύτερου Ανδρικού) ενώ το 1993 μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουεη ως μιουζικαλ!

Το έργο
1976 – Φυλακή Villa Devoto, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Ο αντιστασιακός Βαλεντίν και ο ομοφυλόφιλος Μολίνα μοιράζονται το κελί της φυλακής. Οι δύο άντρες, εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, θα βρουν τρόπους να επιβιώσουν και να συμβιώσουν μέσα στις σκληρές συνθήκες. Οι ανάγκες του καθενός, σωματικές – υπαρξιακές – ψυχολογικές, εκρήγνυνται, συμπληρώνονται, ολοκληρώνονται ή ακυρώνονται. Η σχέση αυτή αναπόφευκτα θα εξελιχθεί.

Οι διάλογοι μάς προσφέρουν μια σπαραχτική σχέση μεταξύ των δύο φυλακισμένων, τους οποίους ενσαρκώνουν μέσα στο Ίδρυμα ARTος ο Φώτης Αποστολίδης και ο Βασίλης Χαραλάμπους. Η μετάφραση (από τα αγγλικά) και η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Αραούζου, τα σκηνικά του Γιάννη Λαζάρου και οι φωτισμοί του Σταύρου Τάρταρη.


Πότε/πού:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017. Ίδρυμα ARTος, Αγ. Ομολογητών, 64 Λευκωσία, ώρα 8:30 μ.μ. Τακτικές παραστάσεις κάθε Τετάρτη (8:30 μ.μ.), Σάββατο (8:30 μ.μ.) και Κυριακή (6:30 μ.μ.)

Λεμεσός: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 (8:30 μ.μ.) & Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 (6:30 μ.μ.). Πολυχώρος Συνεργείο, Ελευθερίας 91Β, Λεμεσός

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X