ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόγραμμα για νέους χορευτές/χορογράφους από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Το Artists In Progress/ dance residencies 2017 ενισχύει την τέχνη του χορού στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Dancehouse Lefkosia ανακοινώνει το «Artists In Progress/ dance residencies 2017», το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών που φέτος θα γίνει από τέλη Απριλίου μέχρι τον Ιούνιο 2017, και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση μέχρι την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017.

Το Dancehouse Lefkosia, για το πρόγραμμα «Artists In Progress/ dance residencies 2017», προσφέρει τον χώρο του σε νέους,  πρωτοεμφανιζόμεους ή και άλλους χορογράφους/χορευτές για τη δημιουργία, την έρευνα και την παρουσίαση χορογραφικής δουλειάς. Σκοπός των residencies είναι η προώθηση νέων, πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και άλλων χορογράφων.  Επίσης, στους επιλεγμένους χορογράφους παραχωρείται και ένα συμβολικό ποσό για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχουν σε τυχόν εργαστήρι που θα κάνει ο προσκεκλημένος μέντορας.

Artists in Progress 

Το πρόγραμμα Artists in Progress προσφέρει στα επιλεγμένα άτομα τον κατάλληλο χώρο για πρόβες μέχρι 21 μέρες, ευκαιρία παρουσίασης της δουλειάς στο τέλος της περιόδου προβών, τεχνική υποστήριξη και προώθηση μέσω διαφήμισης. Το πρόγραμμα από το 2016, προσφέρει την παρουσία ειδικού μέντορα από το εξωτερικό για την κατάλληλη καθοδήγηση-διάλογο και καλλιτεχνική ανάπτυξη των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών.

Φέτος ο προσκεκλημένος μέντορας θα είναι ο Quim Bigas Bassart (περισσότερες πληροφορίες για τον μέντορα εδώ).

Προτεραιότητα έχουν χορογράφοι με λιγότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη και παρουσίαση δουλειάς τους και ιδιαίτερα νέοι χορογράφοι. Αυτή η ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται σε όλη τη χορευτική κοινότητα της Κύπρου, με προτεραιότητα καλλιτέχνες της Λευκωσίας. Στο πρόγραμμα «Artists in Progress» μπορούν να αιτηθούν αν το επιθυμούν και χορογράφοι που έχουν ήδη επιλεγεί στο πρόγραμμα φιλοξενιών της Στέγης Χορού Λευκωσίας προηγούμενων χρόνων.

 Από τις αιτήσεις θα επιλεγούν χορογράφοι για να λάβουν μέρος στα residencies την περίοδο από τέλη Απρίλη μέχρι Ιούνη 2017.

 Οι αιτούντες πρέπει να φροντίσουν την ετήσια συνδρομή «Φίλοι της Στέγης»’ προτού αιτηθούν, που είναι 20 ευρώ (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Σε περίπτωση μη επιλογής, ως φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες, το ποσό μπορεί να επιστραφεί αν οι ίδιοι δεν επιθυμούν να είναι «Φίλοι της Στέγης».

Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν με email στο: dancehouselefkosia@gmail.com το αργότερο μέχρι την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017.

Φόρμα υποβολής της αίτησης: www.dancehouselefkosia.com/?p=1397 

Το πρόγραμμα υπόκειται πιθανών αλλαγών σύμφωνα και ανάλογα με τη χορηγία που θα δοθεί για την υλοποίηση του από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση