ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποθήκες ΘΟΚ: «Ρώτα με όταν ξυπνήσω» του Χαράλαμπου Γιάννου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανάγνωση του έργου, που θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση των Δράσεων του προγράμματος «Νέ@ σε έρημο νησί»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 η πρώτη ανάγνωση του έργου «Ρώτα με όταν ξυπνήσω», που θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση των Δράσεων του προγράμματος «Νέ@ σε έρημο νησί» του Θεάτρου Αποθήκες. Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων. Πρόκειται για ένα υλικό που φωτίζει τον εφηβικό ψυχισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και χιούμορ το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

Λίγα λόγια για το έργο

Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με ένα δικό της πρόβλημα παραιτείται από την επαφή με τον κόσμο γύρω της κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και κοντά της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η φίλη της, Μπι, που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας «χορός» συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Stavri Papa
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη
Βοηθός σκηνοθέτριας: Μαρία Πισιήλη

Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Από 3 Δεκεμβρίου 2022
Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Πληροφορίες
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 | www.thoc.org.cy 

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Λευκωσία
Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Τρίτη-Παρασκευή

Επικοινωνία/Κρατήσεις
Τηλέφωνο 22864330

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί»
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση