ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν πάει καθόλου ο ΘΟΚ στην Επίδαυρο

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαγεωργίου ανέφερε σε επιστολή του ότι λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2023, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Οργανισμό. Ο ΘΟΚ είχε προγραμματίσει να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τη «Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Γιώργος Παπαγεωργίου με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ευχαριστώντας για την πρόταση που του έγινε, αναφέρει πως λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από την ανακοίνωση της πρόσκλησης του ΘΟΚ, δεν του επιτρέπουν να εργαστεί με τους δημιουργικούς όρους που θα επιθυμούσε, ώστε η πρότασή του για τη «Λυσιστράτη» να μπορεί να προετοιμαστεί και να λειτουργήσει στο πνεύμα της συνεργατικότητας και δημιουργικότητας.

Για την τροπή που πήραν τα πράγματα, ο ΘΟΚ εκφράζει τη λύπη του, μιας και η εξέλιξη αυτή δεν επιτρέπει την παρουσία του Οργανισμού στο κορυφαίο φεστιβάλ αρχαίου δράματος όλου του κόσμου. Ο ΘΟΚ ανακοίνωσε πως, θα προχωρήσει με την παρουσίαση της «Λυσιστράτης» σε καλοκαιρινή περιοδεία εντός της Κύπρου, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει ότι η παράσταση του έργου «Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σε επιστολή που απευθύνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να συμπεριληφθώ ως σκηνοθέτης στην πρόταση του ΘΟΚ για την φετινή παρουσία του Οργανισμού στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για ένα νέο καλλιτέχνη. Ωστόσο, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να μην μπορώ να ανταποκριθώ, καθώς οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από την ανακοίνωση της πρόσκλησής σας, δεν μου επιτρέπουν να εργαστώ με τους δημιουργικούς όρους που θα επιθυμούσα, ώστε η πρότασή μου για την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη να μπορεί να προετοιμαστεί και να λειτουργήσει στο πνεύμα της συνεργατικότητας και δημιουργικότητας που θα επιθυμούσα για την συγκεκριμένη παράσταση (όπως και για κάθε παράσταση που αναλαμβάνω ως σκηνοθέτης)».

Ο ΘΟΚ εκφράζει τη λύπη του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία δεν επιτρέπει την παρουσία του Οργανισμού στο κορυφαίο φεστιβάλ αρχαίου δράματος όλου του κόσμου. Παράλληλα, θα προχωρήσει με την παρουσίαση του ίδιου έργου σε καλοκαιρινή περιοδεία εντός της Κύπρου, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή. Αναλυτικές πληροφορίες για την παραγωγή και τις ημερομηνίες των ακροάσεων θα ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση