Kathimerini.com.cy
Το Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ και η Θεατρική Στέγη Κύπρου παρουσιάζουν το βραβευμένο με Molière το 2014 έργο, με τον Σταύρο Λούρα σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη. Το θεατρικό έργο μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο συγκεντρώνοντας έξι υποψηφιότητες στα 93α Academy Awards (Όσκαρ) το 2021, κατακτώντας τελικά τα Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Α' Αντρικού Ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Άντονι Χόπκινς.
Στον κεντρικό ρόλο, ο Σταύρος Λούρας αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα να ενσαρκώσει έναν πατέρα που βλέπει την πραγματικότητα να διαλύεται κομμάτι-κομμάτι, καθώς η άνοια εισβάλλει αθόρυβα αλλά αμείλικτα στην καθημερινότητά του. Πρόσωπα μπερδεύονται, χρόνοι και τόποι επικαλύπτονται, η βεβαιότητα καταρρέει. Μακρυά από μελοδραματισμούς, η παράσταση καταδύεται στο εσωτερικό της εμπειρίας της άνοιας, χρησιμοποιώντας το χιούμορ ως απροσδόκητη ανάσα μέσα στο σκοτάδι, δημιουργώντας μια θεατρική εμπειρία που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Η παράσταση «Ο Πατέρας» καλεί τον θεατή όχι απλώς να δει, αλλά να ταυτιστεί με την οπτική του κεντρικού χαρακτήρα και να αναμετρηθεί με το δικό του μέλλον, με την εύθραυστη φύση της ταυτότητάς μας και της μνήμης που μας ορίζει.
Ένα έργο που άλλαξε τον τρόπο που μιλάμε για την άνοια
«Ο Πατέρας» δεν είναι απλώς μια ιστορία για την άνοια. Είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο εσωτερικό ενός νου που χάνει σταδιακά τα σημεία αναφοράς του. Είναι μια βαθιά υπαρξιακή εμπειρία που αφορά την ίδια τη ζωή, τη μνήμη ως φορέα της βιογραφίας μας και τον φόβο της απώλειας του εαυτού. Ο θεατής δεν παρακολουθεί απλώς, ζει τη σύγχυση, το παράλογο, την αμφιβολία.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Λούρας, Αλέξανδρος Παρίσης, Βασιλική Κυπραίου, Κατερίνα Λούρα, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Κρίστη Χαραλάμπους.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Φλόριαν Ζελέρ
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Γωγάκης
Φωτογραφία Αφίσας: Αντώνης Φαρμακάς
Αφίσα/Τρέιλερ/Φωτό: Κρίτων Δούρις
Παραστάσεις
Πρεμιέρα: Κυριακή, 8 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ. Παραστάσεις ώς 24 Μαΐου, ώρα έναρξης παραστάσεων: 8:30 μ.μ. / Κυριακές 7:00 μ.μ.,
Θέατρο Δέντρο, Ενότητας 44Β, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία.
Επικοινωνία: τηλέφωνο 99 520835
Soldout Tickets: https://www.soldoutticketbox.com |Καταστήματα STEPHANIS




























