ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα

Από την θεατρική ομάδα Θέατρο ERGO στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt2

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt2, η θεατρική ομάδα Θέατρο ERGO, παρουσιάζει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο το έργο «Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» του Βαγγέλη Γέττου, σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη και τον Αλέξανδρο Παρίση επί σκηνής.

O Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος ο οποίος το βράδυ των αποκριών του 1973 σκοτώνει τρεις αστυνομικούς και τραυματίζει οκτώ πολίτες για μια ''παραγγελιά'', στο κέντρο διασκέδασης ‘’Νεράιδα της Αθήνας’’, επιστρέφει για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών. Ζητά από το κοινό να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.

Ο Κοεμτζής μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της ζωής του, αναδεικνύεται σε έναν αντιήρωα που επιζητά την εξιλέωση που δεν κέρδισε, παρά τα 23 χρόνια φυλακής. Γνωρίζει όμως ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του κοινού που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο.

Ο πρωτότυπος μονόλογος του Βαγγέλη Γέττου στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, σε έρευνα της δικογραφίας της υπόθεσης Κοεμτζή που εξασφάλισε από τα Γενικά Αρχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοεμτζή ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή σε Ελλάδα και Κύπρο. Η σκηνοθεσία του Λέανδρου Ταλιώτη επικεντρώνεται στο «εδώ και τώρα» της συνάντησης του Κοεμτζή με το κοινό και πυροδοτεί έναν καταιγιστικό μηχανισμό δράσης και αντίδρασης. Η ερμηνεία του Αλέξανδρου Παρίση καθιστά οικουμενικής σημασίας τα ερωτήματα που θέτει ο Κοεμτζής στον εαυτό του, στο κοινό και την κοινωνία.

Συντελεστές 

Κείμενο: Βαγγέλης Γέττος 

Σκηνοθεσία: Λέανδρος Ταλιώτης

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Λάκης Γενεθλής

Μουσική: Βαγγέλης Γέττος

Επί σκηνής: Αλέξανδρος Παρίσης

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Θέατρο Ριάλτο, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 77 77 77 45, www.rialto.com.cy, Rialto App

Χορηγός FlashArt2: Fameline Holding Grup

Χορηγός Επικοινωνίας: Η Καθημερινή

Διάρκεια: 60’ 

Κατάλληλο για ηλικίες 15+

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Στην Κύπρο το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα κοινού και ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ
Στη Στέγη Χορού Λευκωσίας από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2023 με προθεσμία αιτήσεων μέχρι τις 26 Απριλίου
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ