ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η τόλμη της γλώσσας του σύγχρονου χορού σε όλες τις εκδοχές της!

D.A.I.R (Dance Artists in Residency) στο Εγκώμιο, Σάββατο 8 Απριλίου στις 7.00μμ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χορευτική βραδιά με τον τίτλο D.A.I.R. (Dance Artists in Residency) στο Black Box του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου το Σάββατο 8 Απριλίου στις 19:00 με τέσσερα πολύ ξεχωριστά - εντελώς διαφορετικά μαζί τους αλλά και αλληλοσυπληρωματικά συνάμα υπό την έννοια του ολοκληρωμένου της παραστατικής εμπειρίας που συγκροτούν – εικοσάλεπτα χορευτικά κομμάτια.

Η ανακοίνωση

*Η αυλαία ανοίγει με κάτι αυστηρά προσωπικό. Όχι πολύ έντονα, βαριά κι ασήκωτα δοσμένο, μα με τον ήπιο, αρμονικό και συνάμα έντιμο, τρόπο της αλήθειας. Εναλλάξ περάσματα από το αβάσταχτο βάρος στην αβάσταχτη ελαφρότητα της ύπαρξης. ‘‘I. am’’ ένα χοροθεατρικό εικοσάλεπτο με τη Νικόλ Γιάννακα στην πιο παραστατικά αυτοσαρκαστική στιγμή της ως σήμερα καλλιτεχνικής ζωής της.

**Αν κάτι χαρακτηρίζει την χορογραφική ιδέα που υπογράφει η Μελίνα Ιωαννίδου – υπό τον εύλογο τίτλο ‘‘Παπούτσι από τον τόπο σου/ A Shoe from the Homeland’’ – είναι η θαυμαστή δίχως άλλο τόλμη: Τρεις ολόφρεσκες χορευτικές προσωπικότητες από τη νέα πολύ ελπιδοφόρα Κυπριακή χορευτική γενιά, επί σκηνής διεκδικούν να αναδείξουν τα διακριτά στοιχεία υπεροχής που αυτός καθαυτός ο τίτλος του έργου τους εμπεριέχει. Η επιτυχία είναι δεδομένη, αποτέλεσμα συνεπές της παραστατικής τόλμης

*** Μαζί επί σκηνής η super εκφραστική Άννα Νικολάου και ο super εκρηκτικός Γιάννης Οικονομίδης, επιτυγχάνουν την ιδανική παντρειά και των δύο κεκτημένων χαρακτήρων τους: Το παραστατικό αποτέλεσμα είναι εκρηκτικότατα εκφραστικό και εκφραστικότατα εκρηκτικό συνάμα. Το τρίτο κατά σειρά κομμάτι της βραδιάς – με τον ιδιαίτερο τίτλο RESISTRAW – πέραν των άλλων μυεί το κοινό στο τι είναι και τι πράγματι μπορεί να σημαίνει ένα αληθινά συμπαγές, βαθιά δουλεμένο ντουέτο.

****Η κορύφωση της βραδιάς, επιφυλάσσει μια έκπληξη λυτρωτική για το κοινό. Η Ανίσα Μιχαήλ, πρωταγωνίστρια της υποβλητικής butoh περφόρμανς ‘‘Οδός Λύτρωσης’’, βήμα προς βήμα, ανάσα προς ανάσα – παντρεύοντας άρρηκτα κίνηση και μουσική – μας συντονίζει σε μια πορεία που εκκινώντας από το τραύμα οδηγεί σταδιακά στην επούλωση και εντέλει στη λύτρωση. Μια παράσταση ωσάν φτιαγμένη ειδικά για το μαγευτικό black box του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου, εκεί όπου η αίσθηση της αντίθεσης ανάμεσα στο άσπρο και στο μαύρο είναι τόσο (λυτρωτικά) υποβλητική όσο πουθενά αλλού...

Η χορευτική βραδιά με τον τίτλο D.A.I.R. (Dance Artists in Residency) 8 Απριλίου, έναρξη ώρα 19:00, στο black box του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου, με τα 4 πολύ ξεχωριστά - εντελώς διαφορετικά μαζί τους αλλά και αλληλοσυπληρωματικά συνάμα υπό την έννοια του ολοκληρωμένου της παραστατικής εμπειρίας που συγκροτούν – εικοσάλεπτα χορευτικά κομμάτια, θα είναι στα σίγουρα μια μοναδική χορευτική βραδιά.

Διοργάνωση – Dance Lab Nicosia Χορηγός – Υφυπουργείο Πολιτισμού Εισιτήρια – tickethour και στο ταμείο του θεάτρου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση