ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λήθη: Το εμβληματικό έργο του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη

Από τη θεατρική ομάδα «Λουμπάγκο» στο Έρμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η θεατρική ομάδα «Λουμπάγκο» επιστρέφει και παρουσιάζει στην Κύπρο το εμβληματικό έργο του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη «Λήθη»,εκδόσεις «Σαιξπηρικόν» 2011. Η Λήθη αποτελεί ουσιαστικά πέντε θεατρικούς μονολόγους: Ήττα, Μνήμη, Μετάνοια, Τέχνη, Λήθη. Το έργο εμπνέεται από όλα όσα βιώνουν οι άνθρωποι στην εποχή της κρίσης, της διαφθοράς, της παρακμής, της μετριότητας, μα είναι ένα έργο από το πουθενά στο πουθενά: «Τώρα αρχίζω. Ακούστε με. Έρχομαι από πουθενά».

Ο χώρος της παράστασης δεν είναι τυχαίος, καθώς το Έρμα συνδέεται άμεσα με το βιβλίο στην εντός των τειχών Λευκωσία, μια περιοχή που συμπυκνώνει τους πέντε μονολόγους του Δημητριάδη. Δεν είναι χώρος θεατρικός, μα ξυπνά αναμνήσεις ιστοριών και έντονες μνήμες από συγκεκριμένα γεγονότα, που τονίζουν την ύπαρξη της λήθης στην κοινωνία στην οποία απευθύνεται η παράσταση. Το γεγονός, ο χώρος, οι χαρακτήρες, η μουσική, ο χορός, το θέατρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ίδιο το κείμενο.

Κατά τον ίδιο τον Δημητριάδη, η «Λήθη», είναι το στάδιο όπου φτάνει ένας άνθρωπος όταν έχει υπερβεί όλα όσα έχει ζήσει, όταν έχει εποπτεία της ζωής του: «Η Εξαφάνιση. Αυτή είναι η δόξα μου. Και η δική σας. Κοιτάξτε την. Η δόξα του σώματος». Η παράσταση απαιτεί την ενεργό συμμετοχή του κοινού μα και του χώρου στον οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί.

Συντελεστές

Επί σκηνής: Γιόλα Κλείτου, Τζούλη Γρηγορίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Εύα Καλομοίρη, Θέκλα Φλουρή

Σκηνοθεσία: Ομάδα Λουμπάγκο
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη
Μουσική: Ερμής Μιχαήλ
Κοστούμια: Στέλλα Μακρίδου

*Απαραίτητη η προσκόμιση Safe Pass

Φωτογραφίες: Μάμας Σουρουπής, Κυριάκος Κακουλλής

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Το Έρμα, Δευτέρα 11-Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στις 20:30. Έκτορος 43 Λευκωσία Κύπρος

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22346770

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ