ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«O θείος Γιάννης» στη χώρα

Παραστάσεις στο WhereHaus612 Λευκωσία, Παρασκευή 15, 22 και 29 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. Σάββατο 16, 23, 30 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ.

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Συνεχίζονται στη Λευκωσία οι παραστάσεις του Θεάτρου Versus με το καινούργιο έργο του Αντώνη Γεωργίου «O θείος Γιάννης» σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου.

Το έργο, γραμμένο στην καθομιλουμένη κυπριακή διάλεκτο, διαδραματίζεται στην Κύπρο, αλλά δεν αφορά μόνο τον τόπο μας. Όπως αναφέρει σε ο συγγραφέας «Ο θείος Γιάννης είναι κατά κάποιο τρόπο το πνεύμα του έργου. […] Είναι η συνειδητοποίηση πόσο τρυφερά, αβάσταχτα τρυφερά και ανθρώπινα γελοίοι είμαστε μπροστά στο νόημα της ζωής, ιδιαίτερα στο φθινόπωρο της ηλικίας μας, ενώ γύρω μας, έξω από το παράθυρο του μικρόκοσμου μας ένας κόσμος σκληρός και πραγματικός περνάει με εμβατήρια και παρελάσεις.». Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι «στην πορείαν, οι εμποτισμένες στο κείμενον θεματολογίες εγίναν πιο ανάγλυφες, εφκήκαν στην επιφάνειαν τζιαι εμπόρεσα να κάμω επιλογές για τες ευρύτερες εικόνες του έργου: ο εθελοτυφλισμός, η προσωπική περιχαράκωση έναντι μιας κοινωνίας τουλάχιστον αμέτοχης τζιαι πιθανώς καταπιεστικά εγωπαθούς τζιαι εγωκεντρικής, η επέλαση δυνάμεων καταστροφικών ενώ βυθιζούμαστεν συνεχώς στον κυκεώναν την καθημερινότητάς μας.»

Ο «θείος Γιάννης» είναι ένα σύγχρονο, πολυπρόσωπο έργο που, εκκινώντας από το τοπικό και το συγκεκριμένο, παρατηρεί όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας και αγγίζει διαπροσωπικά και κοινωνικά ζητήματα του σήμερα. Ένα έργο για τη μοναξιά του καθενός μας στο φόντο της πραγματικότητας γύρω του, μια ελεγεία για τον χρόνο που περνάει και τον έρωτα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Λάκη Γενεθλή, ο φωτισμός του Αλεξάντερ Γιότοβιτς. Τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Δημήτρης Αντωνίου, Δήμητρα Δημητριάδου, Χάρης Ευριπίδου, Σάββας Μενοίκου, Γιολάντα Χριστοδούλου και Ευριπίδης Δίκαιος.

Παραστάσεις στο WhereHaus612 Λευκωσία, Παρασκευή 15, 22 και 29 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. Σάββατο 16, 23, 30 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. Κρατήσεις/ πληροφορίες: 99395970.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση