ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περφορμανς ντοκουμέντο: Bodies we fa|| for

Είναι η πρώτη δουλειά στην Κύπρο που δημιουργήθηκε με όρους οικουμενικής προσβασιμότητας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βασισμένη σε αληθινές αφηγήσεις, η περφορμανς ντοκουμέντο Bodies we fa|| for αναρωθκιέται ποιες σωματικότητες (τελικά) ερωτεφκούμαστεν; Έχοντας ως άξονα την πιο πάνω ερώτηση, η Νάγια Τ. Καρακώστα και η Παναγιώτα Ζιντίλη, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, συνυπάρχουν στη σκηνή ως εκπρόσωποι των Ερώτων της γενιάς τους. Με βάση τις συνεντεύξεις, αποσπάσματα των οποίων εμφανίζονται αυτούσια στην σκηνή, οι θκυο γυναίκες αναρωθκιούνται για τα πρώτα φιλιά, τα πρώτα ραντεβού, το σεξ, τις γνωριμίες τζαι τα dating apps. Αναρωθκιούνται όμως τζαι για την προσβασιμότητα στον Έρωτα. Την ισότιμη πρόσβαση για κάθε σωματικότητα.

Η περφόρμανς Ντοκουμέντο «Bodies we fa|| for» εν’ η πρώτη περφόρμανς στην Κύπρο που δημιουργήθηκε που την αρχή με όρους οικουμενικής προσβασιμότητας και εντάσσει δραματουργικά στοιχεία προσβασιμότητας, ζωντανή διερμηνεία στην κυπριακή ελληνική νοηματική γλώσσα και υπερτιτλισμό για άτομα με ακουστική αναπηρία, καθώς και απτική ξενάγηση και στοιχεία ακουστικής περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία. Η περφόρμανς παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 2ου συμπεριληπτικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Beyond DisDance που διοργανώνει ο Πολυχώρος Συνεργείο στη Λεμεσό.

Πληροφορίες: Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, ώρα 7:30 μ.μ. και απτική ξενάγηση 7:00 μ.μ. Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ώρα 6:00 και 8:30 μ.μ. Η περφόρμανς είναι προσβάσιμη σε άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική αναπηρία. Πληροφορίες/κρατήσεις τηλέφωνο 99784949, 97798064

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση