ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ποια Ελένη» απο τους Αντι-Δρώντες και τον χορευτικό όμιλο «Ρύμβος»

Η μουσική κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου

Newsroom K

Έγινε ποτέ ο Τρωικός Πόλεμος;
Έκλεψε τελικά ο Πάρης την Ωραία Ελενη;

Οι Αντι-Δρώντες και ο Χορευτικός Όμιλος «Ρύμβος» ανεβάζουν τη μουσική κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου «Ποια Ελένη», σε σκηνοθεσία Θεράπων Θεράποντος και χορογραφίες Παναγιώτη Χατζηπαναγή και Δημήτρη Κωνσταντίνου. 

Υπόθεση έργου:
Μια δασκάλα μιλά στους μαθητές της για τον Τρωικό Πόλεμο και αμφισβητεί την ομορφιά της Ωραίας Ελένης, έτσι όπως την παραδίδει ο μύθος. Θεωρεί την ομορφιά και την ασχήμια κατ’ εξοχήν υποκειμενική υπόθεση κι έτσι ο γνωστός μύθος «μεταλλάσσεται». Η ιστορία ξεκινά με τις τρεις θεές, την Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη να καβγαδίζουν για το ποια είναι η ομορφότερη. Ο Πάρης δίνει το μήλο στην Αφροδίτη και εκείνη του υπόσχεται ως αντάλλαγμα την ωραία Ελένη. Η Ήρα εκνευρίζεται με την επιλογή του Πάρη και για να τον εκδικηθεί αντικαθιστά την Ωραία Ελένη με την άσχημη ξαδέρφη της, Πευκίδα. Ανάμεσα σε μαλλιοτραβήγματα θεών, ερωτικά παρατράγουδα, παραστρατήματα θνητών και ανίερες συμμαχίες θα αποκατασταθεί το όνομα της ταλαίπωρης Πευκίδας, σε μια παράσταση τραγωδία και παρωδία.

Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή των Αντι-Δρώντων με τον Χορευτικό Όμιλο «Ρύμβος». Η αγάπη των δύο Ομάδων για την τέχνη τις φέρνει και πάλι σε μια ξεχωριστή συνεργασία επί σκηνής. Η Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες έχει στο ενεργητικό της επτά βραβεία από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θεράπων Θεράποντος

Χορογραφίες: Παναγιώτης Χατζηπαναγή - Δημήτρης Κωνσταντίνου

Μουσική: Αφροδίτη Μάνου

Ενορχηστρώσεις: Νικόλας Ντίμας

Διεύθυνση Παραγωγής: Βασίλης Χατζηστυλλής - Δημήτρης Κωνσταντίνου - Παναγιώτης Χατζηπαναγή

 

Πληροφορίες

Πότε/Πού: Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 20:30. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις στον ίδιο χώρο στις 31 Ιανουαρίου, 01 και 02 Φεβρουαρίου 2020. Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία

Επικοινωνία/Κρατήσεις: 96462213 / 99645056

Προπώληση Εισιτηρίων:
• Χοροδιδασκαλείο «Ρύμβος» (Διγενή Ακρίτα 15, Διαμ. 103, Αδαμάντιο Μέγαρο, Παλλουριώτισσα)
• Οίκημα των Αντι-Δρώντων (Λεωφόρος Αρχαγγέλου 114, Κατ. 2, Στρόβολος)
Εισιτήρια θα πωλούνται και στο θέατρο τις ημέρες των παραστάσεων, αναλόγως διαθεσιμότητας των θέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση