ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Seven Jewish Children» (Ένα έργο για τη Γάζα) από το Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ

Επί σκηνής η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Νικολέττα Παναγιώτου, που μετέφρασε και διασκεύασε το έργο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο δεύτερος μήνας των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ συνεχίζεται και τον Μάιο, με τον μονόλογο «Seven Jewish Children» (Ένα έργο για τη Γάζα) της Caryl Churchill, με την ηθοποιό και σκηνοθέτρια Νικολέττα Παναγιώτου επί σκηνής. Το έργο της Churchill «Seven Jewish Children» γράφτηκε το 2008-9 ως απάντηση στους εντατικούς βομβαρδισμούς που έγιναν στη Γάζα εκείνη την περίοδο από το κράτος του Ισραήλ. 15 χρόνια μετά, η λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται εδώ και μήνες.

Η Νικολέττα Παναγιώτου, καθοδηγούμενη από μία ανάγκη να ακουστεί το δίκαιο σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» πέρα από τα στόματα των διαδηλωτών ανά τον κόσμο αλλά και από τα στόματα των καλλιτεχνών, που έχουν κατά την άποψή της καθήκον να παίρνουν θέση στα πολιτικά ζητήματα της εποχής τους, μετέφρασε, διασκεύασε και σκηνοθέτησε αυτό το συγκλονιστικό έργο της Caryl Churchill.

Ένα έργο που αναγκάζει τον θεατή να αντιληφθεί την σιγή του ως συνενοχή, την ίδια στιγμή που συντελείται μια γενοκτονία. Ένα έργο που θα ωθήσει το θεατή ενώ αποχωρεί από το θέατρο να μιλήσει στα παιδιά όλου του κόσμου. Να τους λέει από τώρα και στο εξής μόνο αλήθεια.

* Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται σκληρές εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα.

 

Το Φεστιβάλ ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ

Το φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως ο προάγγελος της πειραματικής και εναλλακτικής σκηνής στο νησί, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτικό θέατρο και παραστατικές τέχνες. Με το μότο «Ζήσε το θέατρο της εποχής σου», το ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ προσκαλεί το κοινό να εμβαθύνει σε μια εμπειρία θεατρικής τέχνης που αντανακλά τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις εποχιακές ανησυχίες.

 

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Τετάρτη 15 Μαΐου, Σάββατο 18 Μαΐου, Τετάρτη 22 Μαΐου, ώρα 8:30 μ.μ.

Κτήριον 53 - Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών Λευκωσίας, Καλλιτεχνείον/ Arts Studio (Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα 1017, Λευκωσία)
Χορηγός : Υφυπουργείο Πολιτισμού - Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού

Εισιτήρια: more.com, 

Επικοινωνία: 70001384

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση