ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θεατρικό δρώμενο για φιλανθρωπικό σκοπό τον Σεπτέμβρη στη Λεμεσό

Εμπνευσμένο από την ποιητική συλλογή «Ταγκό 29», του Μάριου Βούργου

Kathimerini.gr

Εμπνευσμένο από την ποιητική συλλογή «Ταγκό 29», του Μάριου Βούργου, είναι το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο «Μνήμης Ταλάντωση», που θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου, στο κάστρο Κολοσσίου, με συνδιοργανωτές το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Σύνδεσμο «Ένα όνειρο, μια ευχή».

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να δει το μεσαιωνικό κάστρο να μεταμορφώνεται σε σύγχρονη σκηνή, με ζωντανούς θεατρικούς χαρακτήρες και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το κοινό έχει την ευκαιρία να «εισβάλει» στο κάστρο του Κολοσσίου, μαζί με τους στίχους της ποίησης του Μάριου Βούργου και μια ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών, υπό την καθοδήγηση της θεατρικής σκηνοθέτιδας Έλενας Σωκράτους, γνωστής για το εναλλακτικό είδος θεάτρου που προτείνει.

«Με ξεναγό τις αναμνήσεις, οι θεατές οδηγούνται σε ένα υπαρξιακό ταξίδι του κύκλου της ζωής, σε μια ταλάντευση ανάμεσα στην αιωνιότητα και τη ματαιότητα, την ιστορία και την ψευδαίσθηση, τις ενδεχόμενες αλήθειες, την αναπόφευκτη ανθρώπινη μοναξιά», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 19:30, ενώ το δρώμενο θα επαναλαμβάνεται για τρεις ώρες (20:00-23:00) και οι θεατές καλούνται να επισκεφθούν τον χώρο όσο και όποτε θέλουν, να γίνουν μέρος του, να δράσουν και να διαδράσουν, να βιώσουν και να νιώσουν.

Η ποιητική συλλογή του Μάριου Βούργου «Ταγκό 29», στην οποίαν είναι εμπνευσμένο το δρώμενο, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρμίδα και παρουσιάζεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Μέσα από κάθε του ποίημα, ο Μάριος Βούργος μεταφέρει όλη την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, σε όλες της τις εκφάνσεις, ενώ «το καινοτόμο και έντονο ύφος του, μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικής και μοναδικής ποιητικής του φωνής».

Η ποιητική συλλογή «Ταγκό 29» θα διατίθεται προς 10 ευρώ, με τα καθαρά έσοδα να πηγαίνουν στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», ενώ αντί εισόδου θα γίνονται δεκτές εισφορές στο Σύνδεσμο.

Σημειώνεται ότι θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ενώ η εκδήλωση θα προβάλλεται σε live streaming από την Black Lemon TV, για να είναι προσβάσιμη και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση