ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Θυμέλη Συν: Πρόσθετη σε επαγγελματικούς θεατρικούς φορείς

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις €500.000

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων στήριξης του Πολιτισμού που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Φεβρουαρίου 2021 εγκρίθηκε και το πρόγραμμα «Θυμέλη Συν» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. 

Το πρόγραμμα αφορά παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το 2021 και θα ισχύσει μέχρι την εξάντληση του σχετικού κονδυλίου, νοουμένου ότι θα υποβληθεί αίτηση με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά πριν τις 15 Δεκεμβρίου 2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις €500.000.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση σε επαγγελματικούς θεατρικούς φορείς θεατρικών παραστάσεων με έδρα την Κύπρο, που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας COVID 19 και των ευρύτερων συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αναγνωρίζει πως το θέατρο, υποφέρει ιδιαίτερα διότι έχει ως αναγκαίο συστατικό τη συνάθροιση και τη φυσική παρουσία. Η επιδότηση προσφέρεται ως κίνητρο για την υλοποίηση εγχώριων επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών, την εργοδότηση ανθρώπων του θεάτρου και την προσφορά θεατρικών παραστάσεων στο κοινό.

 

Δικαίωμα αίτησης έχουν οι Θεατρικοί Φορείς που δραστηριοποιούνται με θεατρική παραγωγή, αποκλειστικά με επαγγελματίες συντελεστές, για παραστάσεις κανονικής διάρκειας, οποιουδήποτε ρεπερτορίου (περιλαμβανομένου παιδικού/εφηβικού) σε δυνητικό κοινό όχι κάτω των πενήντα θεατών ανά παράσταση. Από το Σχεδιο εξαιρούνται τα θεατρικά αναλόγια, οι σκηνοθετημένες αναγνώσεις, οι διαδικτυακές προβολές προηγούμενα οπτικογραφημένων παραγωγών.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για την υποβολή της αίτησης

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση