ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

To Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας Κύπρου ζωντανεύει

Με μοναδικά ρετρό ενσταντανέ και ιστορίες από περασμένες δεκαετίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

To Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας Κύπρου ζωντανεύει κάθε Πέμπτη μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, με μοναδικά ρετρό ενσταντανέ και ιστορίες από περασμένες δεκαετίες.

Σε ανακοίνωση της, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι μέσα από παλιές φωτογραφίες που αποπνέουν το άρωμα μιας άλλης εποχής, ξυπνώντας στους πιο παλιούς το συναίσθημα της νοσταλγίας και στους νεότερους της περιέργειας, προσκαλεί τον κόσμο σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο, κάθε Πέμπτη.

«Η Τράπεζα που από την ίδρυση της έχει αναμφισβήτητα ταυτιστεί με την ιστορία του νησιού βγάζει στη δημοσιότητα το φωτογραφικό της αρχείο, το οποίο αποτελεί πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο, μέσα από το πρότζεκτ «Throw Back Thursdays». Τα μοναδικά ρετρό ενσταντανέ ξαναζωντανεύουν ιστορικές στιγμές του νησιού και έχουν να διηγηθούν το καθένα τη δική του ξεχωριστή ιστορία, καταγράφοντας τον παλμό περασμένων δεκαετιών», προσθέτει.

Σημειώνει ότι κάθε Πέμπτη λοιπόν, στον επίσημο λογαριασμό της Τράπεζας στο Instagram, «επιβιβαζόμαστε στη μηχανή του χρόνου για να γνωρίσουμε τον «Ευλάμπιο» τον πρώτο υπολογιστή που χρειαζόταν ένα ολόκληρο δωμάτιο από μόνος του, να κοντοσταθούμε στην ουρά με τους κουστουμαρισμένους κυρίους στο υποκατάστημα της Αμμοχώστου, να απολαύσουμε την παλιά Λευκωσία σε μαυρόασπρο φόντο, να «κάνουμε» κατάθεση στο πρώτο Mobile Banking, το λεωφορείο που γύριζε από χωριό σε χωρίο, να «εξυπηρετηθούμε» από την πρώτη Drive In υπηρεσία στη δεκαετία του ’70, να εξερευνήσουμε τις τάσεις της εποχής ανά δεκαετία μέσα από παλιές διαφημίσεις και σλόγκαν».

Βίντεο: https://youtu.be/IT0yAuptE5g, Instagram: Bank of Cyprus

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ