ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρεις Κύπριοι βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών

Αποτελούν την ύψιστη διάκριση στους τομείς των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών

Newsroom K

Απονεμήθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών τα βραβεία και οι έπαινοι σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών. Η συνεδρία ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου με θέμα: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Όραμα, προκλήσεις και προοπτικές». Απονεμήθηκαν συνολικά 45 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και τρεις Κύπριοι, ο λογοτέχνης Γιώργος Μοράρης, η ποιήτρια Μυρτώ Παπαχριστοφόρου και ο φοιτητής Ιατρικής Μιχάλης Γεωργίου. 

Ειδικότερα στην κατηγορία των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, το «Βραβείο Εμμανουήλ Ροΐδου», για φιλολογική ή κριτική μελέτη με θέμα από τη ζωή και το έργο Έλληνα λογοτέχνη, απονεμήθηκε στον ποιητή, φιλόλογο, Γιώργο Μοράρη για το βιβλίο του «Μια διπλή απόκλιση της κυπριακής διαλέκτου και του ποιητικού λόγου. Ο ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης (1849-1917)» (Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2016). Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ανδρέα Ανδρεάδη.

Το «Βραβείο Γ. Αθάνα» για την καλύτερη εκδιδόμενη ποιητική συλλογή νέου, κατά προτίμηση, ποιητή, δόθηκε στη Μυρτώ Παπαχριστοφόρου για τη συλλογή της «Η άλλη θάλασσα» (Εκδόσεις Περισπωμένη, Αθήνα 2016). Συνοδεύεται επίσης από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Στην κατηγορία των Θετικών Επιστημών, το «Βραβείο Αικατερίνης Κέπετζη», εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζη, δόθηκε στον Μιχάλη Γεωργίου,  πρώτο αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X