ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ποιος ήταν ποιος; Έλλερυ Κουήν

Σέρλοκ Χολμς εναντίον Τζακ του Αντεροβγάλτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μικροί και μεγάλοι έχουν ακούσει για τον Σέρλοκ Χολμς. Μικροί και μεγάλοι έχουν ακούσει για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Εκπληκτικές είναι οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς. Ανεξιχνίαστα παρέμειναν τα εγκλήματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη και μυστηριώδης η ταυτότητά του.
Ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, που είχε αναστατώσει την Αγγλία πριν από μερικές δεκάδες χρόνια; Αυτός που είχε «αποκαλύψει» ο Σέρλοκ Χολμς ή αυτός που αποκαλύπτει ο δαιμόνιος Έλλερυ Κουήν; Δύο μεγάλοι ντετέκτιβς, που τους χωρίζει ο χρόνος και οι εποχές, «λύνουν» το ίδιο μυστήριο, σ’ αυτό το βιβλίο που είναι από τα ανεπανάληπτα του είδους.

Ο Έλλερυ Κουήν είναι ένας φανταστικός ντετέκτιβ. Τον δημιούργησαν το 1929 τα ξαδέλφια Frederic Dannay και Manfred Bennington Lee για έναν διαγωνισμό γραψίματος. Πολλοί τον θεωρούν τη μεγαλύτερη διασημότητα των αμερικανικών μυθιστορημάτων μυστηρίου και διάδοχο του Σέρλοκ Χολμς. Την περίοδο 1929-1971 κυκλοφόρησαν πάνω από 30 ιστορίες με ήρωα τον Έλλερυ Κουήν.

Μαζί στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το Beautiful People, το Κ καθώς και ένα τεύχος της νέας σειράς ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ – 1821.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση