ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πιο ακριβής διάγνωση καρκίνου του μαστού με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

H τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ακτινολόγους ώστε να κάνουν ακριβέστερες διαγνώσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την Google Health είχε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από τους ακτινολόγους στην ανίχνευση καρκίνου του μαστού μέσω μαστογραφιών.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είχε αναλογικά λιγότερες λανθασμένες θετικές και λιγότερες λανθασμένες αρνητικές διαγνώσεις από τους ακτινολόγους στο δείγμα των περισσότερων από 80.000 χιλιάδων γυναικών σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Στην ομάδα των ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο οι λανθασμένες θετικές διαγνώσεις από το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ήταν κατά 1,2% λιγότερες σε σχέση με τις λανθασμένες διαγνώσεις των ακτινολόγων και οι λανθασμένες αρνητικές διαγνώσεις ήταν αντιστοίχως κατά 2,7% λιγότερες. Τα αντίστοιχα ποσοστά στη μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά 5,7% και 9,4% καλύτερα για το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από τη λονδρέζικη εταιρεία DeepMind, που ιδρύθηκε από τον κυπριακής καταγωγής Ντέμη Χασάμπη και αγοράστηκε στη συνέχεια από την Google, το Κέντρο Imperial της οργάνωσης Cancer Research UK, το αμερικανικό πανεπιστήμιο Northwestern και το περιφερειακό νοσοκομείο Royal Surrey.

Οι υπεύθυνοι της μελέτης, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, δήλωσαν ότι αποδεικνύεται πως .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X