ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τέσσερις λόγοι που χάνεται η απόλαυση στο σεξ

Διάφοροι παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού με αποτέλεσμα να χαθεί η απόλαυση ακόμα και η επιθυμία για σεξ

must.com.cy

Της Ζωής Τουτουντζίδου

Στην αρχή της σχέσης όλα είναι ιδανικά, απολαμβάνουμε στιγμές με τον σύντροφο μας, κάνουμε όνειρα για το μέλλον και συζητούμε ατέλειωτες ώρες μαζί. Αυτή η γλυκιά περίοδος ωστόσο της ζωής μας, δυστυχώς δεν διαρκεί για πάντα, ειδικά όταν έχουμε να διαχειριστούμε χιλιάδες άλλα προβλήματα. Ο έρωτας λοιπόν χάνετε στο πέρασμα του χρόνου και την θέση του παίρνει η αγάπη. Τι γίνεται όμως όταν φθείρεται και αυτή; Και πως επηρεάζει τις προσωπικές μας στιγμές με τον σύντροφο μας.

Ως γεγονός, υπάρχουν δάφοροι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ερωτική ζωή με αποτέλεσμα να χαθεί η απόλαυση ακόμα και η επιθυμία για σεξ.

1. Προβλήματα στη σχέση

Ο κυριότερος λόγος που χάνεται η απόλαυση στο σεξ είναι φυσικά τα προβλήματα που πιθανώς να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι. Η ένταση και η συναισθηματική απόσταση μπορούν να υπονομεύσουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Οι συγκρούσεις που δεν σχετίζονται με το σεξ, όπως τα οικονομικά ή τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, μπορούν να αποτελέσουν τη ρίζα ενός σεξουαλικού προβλήματος.

2. Άγχος για την απόδοση

Ένα πρόβλημα κυρίως των αντρών είναι η σεξουαλική απόδοση και η ικανοποίηση του συντρόφου τους, ειδικά μετά από κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Όπου σύμφωνα με τους σεξολόγους, ένα άτομο μπορεί να ανησυχεί τόσο για τη σεξουαλική του απόδοση, ώστε το σεξ να μην είναι πλέον κάτι ευχάριστο ή ακόμα και πιθανό.

3. Εικόνα του σώματος και αυτοεκτίμηση

Σημαντικό ρόλο στην επιθυμία μας για σεξ παίζει και η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας. Σύμφωνα με έρευνες ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών δεν νιώθει καλά με το σώμα της, ειδικά μετά την γέννηση ενός παιδιού. Ο τοκετός, η κακή διατροφή, η αύξηση του σωματικού βάρους ή η αραίωση των μαλλιών είναι, επίσης, πράγματα που μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται λιγότερο επιθυμητό. Αυτά τα συναισθήματα είναι ικανά να μειώσουν την ερωτική επιθυμία και γενικότερα την αυτοεκτίμηση μας, με αποτέλεσμα να χάνεται σταδιακά η επιθυμία για σεξ.

4. Στρες και αλλαγές στον τρόπο ζωής

Το στρες, το άγχος και γενικότερα δυσάρεστες αλλαγές στην ζωή μας, μπορεί να επηρεάσουν με την σειρά τους την ερωτική επιθυμία, μειώνοντας παράλληλα την λίμπιντο. Το άγχος και η κόπωση μπορούν να μειώσουν άμεσα τη σεξουαλική μας ορμή και την διάθεση μας για οποιαδήποτε ερωτική πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

must.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Τι άλλο δεν πρέπει να τρώμε

Τι άλλο δεν πρέπει να τρώμε

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι, καθίστε τώρα αναπαυτικά: μετά από τα χταπόδια ήρθε η ώρα να σας μιλήσω και για τα άλλα πράγματα ...
 |  ΥΓΕΙΑ