ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους κάτοικους του Πισσουρίου

Η διαμαρτυρία έγινε λόγω της καθίζησης του εδάφους που επέφερε τεράστιες ζημιές σε κατοικίες στην περιοχή «Λίμνες »

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκατοντάδες κάτοικοι Πισσουρίου, ντόπιοι και ξένοι, ζήτησαν επίσπευση διαδικασιών για επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή "Λίμνες", όπου η καθίζηση του εδάφους επέφερε τεράστιες ζημιές σε κατοικίες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κριθεί επικίνδυνες.
 
Εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί από και προς το χωριό και συμβολικά απέκοψαν, για περίπου δέκα λεπτά, τη διακίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου, και από τις δυο κατευθύνσεις.
 
"Η εκδήλωση διαμαρτυρίας γίνεται καθώς θεωρούμε ότι το κράτος καθυστερεί αρκετά να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και αρκετό καιρό", ανέφερε ο κοινοτάρχης Λάζαρος Λαζάρου, προσθέτοντας ότι "μπορεί να γίνονται ενέργειες από το κράτος, όμως αυτές πρέπει να έχουν ένα τέλος, σύντομα".
 
Ο κόσμος που χάνει το σπίτι του, συνέχισε,  δεν έχει πολύ χρόνο να καθυστερεί ούτε θέλει να παρακαλεί και η κοινότητα αναμένει άμεση στήριξη των ανθρώπων αυτών, "αλλά και στήριξη της περιοχής, για να μην μεγαλώνει άλλο το πρόβλημα".
 
"Εμείς ζητούμε ότι έγινε σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλα χωριά της Κύπρου, και το κράτος μας σε πιο δύσκολες εποχές για το ίδιο, έχει μετακινήσει ολόκληρα χωριά. Για εμάς είναι μόνο μια συγκεκριμένη γειτονιά", ανέφερε ο κ.Λαζάρου.
 
Μέσα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρόσθεσε ο κοινοτάρχης, "ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε αυτούς που πρέπει, να κατανοήσουν ότι η λύση πρέπει να είναι άμεση", ενώ προειδοποίησε ότι η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη για εντονότερες κινητοποιήσεις αν δεν εισακουστεί το αίτημα της.
 
Εκ μέρους των επηρεαζόμενων κατοίκων, η δικηγόρος Ελίνα Ζώη ανέφερε πως, με διάταγμα που εξέδωσε η Επαρχιακή Διοίκηση, έχουν εγκαταλειφθεί έξι κατοικίες που κρίθηκαν ως επικίνδυνες, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν άλλες 40, από τις οποίες οι 15 επίσης θεωρούνται επικίνδυνες, ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να διαμένουν σε αυτές, καθώς δεν έχουν που αλλού να πάνε.
 
"Με τις έντονες βροχές του χειμώνα η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη. Οι κατοικίες που επηρεάζονται αυξάνονται μέρα με τη μέρα" είπε και πρόσθεσε ότι η γη μετακινείται κάθε μήνα περί τα 30 εκατοστά και το πρόβλημα επεκτείνεται και σε θέματα που αφορούν την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, καθώς σπάνε καλώδια και σωλήνες.
 
Υπάρχουν δρόμοι που καταστρέφονται μέρα με τη μέρα, δήλωσε η κ.Ζώη, σημειώνοντας ότι, δημιουργείται και θέμα πρόσβασης στην περιοχή για τους ιδιοκτήτες κατοικιών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. "Υπάρχουν κατοικίες στα ρήγματα που δεν έχουν σωτηρία, όμως υπάρχουν κατοικίες που αν ληφθούν μέτρα μπορούν να σωθούν", συμπλήρωσε.
 
Τη στήριξη τους στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασαν, σε δηλώσεις τους, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Έφη Ξάνθου, εκπρόσωποι του ΕΛΑΜ και της Συμμαχίας Πολιτών, καθώς και ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχε επίσης, εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πανίκος Λεωνίδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X