ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκκληση Θεοπέμπτου για βοήθεια στην εξεύρεση χώρων για δεντροφυτεύσεις

Το μήνυμα του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών

ΚΥΠΕ

Δεντροφύτευση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, διοργάνωσε σήμερα στον Ψευδά το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, στην παρουσία του Προέδρου του Κινήματος Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και των υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος στην επαρχία Λάρνακας, με τον κ. Θεοπέμπτου να ζητά τη βοήθεια όλων για εξεύρεση χώρων ώστε να συνεχιστεί η φύτευση δέντρων.

Σε δηλώσεις ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μετά τη δεντροφύτευση ανέφερε πως "με τις δεντροφυτεύσεις που διοργανώσαμε τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε φυτέψει περίπου 20 χιλιάδες δέντρα, ένας στόχος που θέτουμε πάντα μετά τις Βουλευτικές Εκλογές, δηλαδή όσους ψήφους λαμβάνει το Κίνημα Οικολόγων φυτεύουμε αντίστοιχο αριθμό δέντρων. Περίπου 100 ήταν τα δέντρα που φυτεύτηκαν κατά μήκος του τεμαχίου με τα είδη τους να είναι κυπριακά πεύκα και τερατσιές".

Η Δεντροφύτευση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και είναι εις μνήμη όλων των θυμάτων που έχουν περάσει από τέτοιες κακές εμπειρίες ή έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως "έχουμε αναλάβει ως υποχρέωση η Κύπρος, για την ενέργεια και το κλίμα, να απορροφούμε από την ατμόσφαιρα όσο πιο πολλούς ρύπους μπορούμε ούτως ώστε κάποια στιγμή να αντισταθμιστούν οι εκπομπές με την απορρόφηση. Και ο πιο απλός τρόπος για να απορροφάς αυτά τα αέρια του θερμοκηπίου από την ατμόσφαιρα είναι να φυτεύουμε δέντρα. Αυτό λέμε στον κόσμο να φυτεύει δέντρα και να προτιμά τις κυπριακές ποικιλίες που είναι πιο εύκολο να μεγαλώσουν μέσα στο κλίμα που έχουμε. ΄Άλλωστε είναι για αυτό που θα ξεκινήσει και πιο έντονη ελπίζω δραστηριότητα από όλους για δεντροφυτεύσεις".

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ανέφερε πως "υπάρχει ένα θέμα με τις δεντροφυτεύσεις και ζητάμε τη βοήθεια όλων. Γιατί ενώ υπάρχουν όλες οι ομάδες, οι οποίες είναι έτοιμες να κάνουν δεντροφυτεύσεις δεν υπάρχει ο χώρος, δεν υπάρχει η συνεργασία είτε από το κράτος είτε από τις τοπικές αρχές για εξεύρεση των χώρων".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση