ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ιταλία δοκιμάζει εφαρμογή σε κινητά για να επιταχύνει την άρση των μέτρων περιορισμού

Το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς αυτοί έχουν ξεπεράσει τις 22.000.

Kathimerini.gr

Η Ιταλία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή smartphone που αναπτύχθηκε από την τεχνολογική εταιρεία Bending Spoons για να εντοπίσει άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό στο πλαίσιο των προσπαθειών για άρση του lockdown.

Το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, η Ιταλία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, καθώς αυτοί έχουν ξεπεράσει τις 22.000.

Αν και η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα επέκτεινε τα μέτρα περιορισμού μέχρι τις 3 Μαΐου, εξετάζει τρόπους χαλάρωσης των δρακόντειων περιορισμών που επιβλήθηκαν πριν από περισσότερο από ένα μήνα για να περιορίσει την επιδημία.

«Εργαζόμαστε για να δοκιμάσουμε μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών σε ορισμένες ιταλικές περιοχές» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση RAI αργά την Πέμπτη, ο Ντομένικο Αρκούρι, ειδικός επίτροπος της κυβέρνησης για την έκτακτη ανάγκη για τον κορωνοϊό.

Οι εφαρμογές για smartphone και άλλες τεχνολογίες έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε χώρες της Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα για να βοηθήσουν στον περιορισμό της μετάδοσης, αλλά υπήρξαν έντονοι ενδοιασμοί στην Ευρώπη σχετικά με την πιθανότητα κατάχρησης δεδομένων και παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

Ο Αρκούρι είπε ότι ο στόχος είναι να καταστεί διαθέσιμη η εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα μετά τις περιφερειακές δοκιμές.

«Θα είναι ένας από τους πυλώνες της στρατηγικής μας για την αντιμετώπιση της επόμενης φάσης», δήλωσε ο Αρκούρι.

Το Ιταλικό Υπουργείο Καινοτομίας ξεκίνησε διαγωνισμό τον περασμένο μήνα για προγραμματιστές εφαρμογών που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Έλαβε εκατοντάδες προτάσεις, από τις οποίες μια ειδική επιτροπή επέλεξε το προϊόν Bending Spoons.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση