ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 40.000 οι θάνατοι με βάση στατιστικές μετρήσεις

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στην Αγγλία και στην Ουαλία είχαν σημειωθεί 34.978 θάνατοι από Covid-19, εντός και εκτός νοσοκομείων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πάνω από 38.000 θάνατοι από κορωνοϊό είχαν σημειωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη έως και τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στην Αγγλία και στην Ουαλία είχαν σημειωθεί 34.978 θάνατοι από Covid-19, εντός και εκτός νοσοκομείων.

Αν προσθέσει κανείς τα στοιχεία για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, τότε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 3 Μαΐου ήταν 38.289.

Αν προστεθούν και οι καθημερινές αναφορές θανάτων έκτοτε, τότε ο συνολικός τραγικός απολογισμός ανεβαίνει στους 40.011 νεκρούς, όπως υπολογίζει η εφημερίδα Guardian.

Το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει περίπου οκτώμισι χιλιάδες θανάτους λιγότερους έως την αρχή Μαΐου. Η διαφορά οφείλεται στο ότι το υπουργείο καταγράφει μόνο τους ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ το ONS προσμετρά όλα τα πιστοποιητικά θανάτου στα οποία αναγράφεται ως κύρια ή συμβάλλουσα αιτία θανάτου η Covid-19, έστω και χωρίς να έχει γίνει διαγνωστικό τεστ στον θανόντα.

Συνολικά την εβδομάδα έως και την 1η Μαΐου, το ONS αναφέρει ότι σημειώθηκαν 17.953 θάνατοι από όλες τις αιτίες στην Αγγλία και στην Ουαλία, δηλαδή 8.012 θάνατοι περισσότεροι από το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας για την ίδια εβδομάδα.

Σύμφωνα με παράλληλα ξεχωριστά στοιχεία από Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία για τους οίκους ευγηρίας, έως και τις 8 Μαΐου είχαν σημειωθεί τουλάχιστον 9.865 θάνατοι στις δομές αυτές.

Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι στα τέλη Απριλίου είχε αρχίσει μια επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης των θανάτων από κορωνοϊό, κυρίως στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στις δομές κοινωνικής περίθαλψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση