ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΒ: Δεν είναι τυχαία η συμπαράσταση της Σερβίας στο Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς

ΚΥΠΕ

Τις αδελφικές σχέσεις Κύπρου και Σερβίας αλλά και τις κοινές αρχές και αξίες, τις οποίες συμμερίζονται οι δύο χώρες, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου κατά τη συνάντησή της με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, αναφέροντας παράλληλα τη θέση της Κύπρου στο θέμα του Κοσσόβου, που είναι η μη αποδοχή της όποιας νομιμοποίησης της παρανομίας.

Σε δηλώσεις της σε Κύπριους δημοσιογράφους, η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, τόνισε πως «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουμε την πλήρη συμπαράσταση (της Σερβίας) για το θέμα του κυπριακού προβλήματος», προσθέτοντας ότι «και η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες που ήταν ξεκάθαρη η θέση της για το θέμα του Κοσσόβου, ότι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε την όποια νομιμοποίηση της παρανομίας».

Αυτό, σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, ισχύει και για την περίπτωση της Κύπρου και για την περίπτωση του Κοσσόβου, για τις οποίες υπάρχουν παραπλήσιες ιστορίες.

Επιπλέον, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που θα έχει με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς για να ενισχύσουν τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία «θα είναι η απαρχή σε όλα αυτά που έχουμε να κάνουμε για να προσθέσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια, όπως και να εξετάσουμε περισσότερους τρόπους συνεργασίας, που επεκτείνονται σε άλλους τομείς, όπως η ενέργεια, η εκπαίδευση και το εμπόριο», προσθέτοντας ότι αυτή ήταν και η θέση της Πρωθυπουργού της Σερβίας.

«Έχουμε ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε στο πλαίσιο του διακοινοβουλευτικού διαλόγου για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε μια μεγάλη προσπάθεια που έχει να κάνει πάντοτε με τις αρχές και αξίες τις οποίες συμμεριζόμαστε, με τη νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές», κατέληξε.

Ακολούθως, η Πρόεδρος της Βουλής παρακάθησε σε γεύμα εργασίας, που παρέθεσε προς τιμή της η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στο Σερβικό Κοινοβούλιο, Μπίλιανα Πάντιτς Πίλια και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Βάνια Ουντοβίτσιτς, ενώ επισκέφθηκε το ίδρυμα ‟Mungosiˮ για παιδιά με αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Στο ίδρυμα, η κ. Δημητρίου παρέδωσε χρηματική εισφορά για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής να βοηθήσει περαιτέρω σε ό,τι άλλο χρειαστεί το ίδρυμα.

Επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το «Σίγουρο σπίτι» όπου φιλοξενούνται κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Βουλής για βοήθεια σε οτιδήποτε έχουν ανάγκη για καλύτερη διαβίωση.

Τέλος, απόψε, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν της κ. Δημητρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ