ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε «καραντίνα» στο Ουίνδσορ η βασίλισσα Ελισάβετ

Η απόφαση απομάκρυνσης της 93χρονης επικεφαλής του κράτους από την έδρα της, ελήφθη «ως προληπτικό μέτρο και για πρακτικούς λόγους βάσει των υφιστάμενων συνθηκών» αναφέρει το παλάτι σε δελτίο Τύπου

Kathimerini.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αποσυρθεί για πολλές εβδομάδες στο κάστρο του Ουίνδσορ, σε απόσταση 40 χλμ δυτικά του Λονδίνου, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, μετά την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων από τη βρετανική κυβέρνηση, όπως τον περιορισμό των επαφών και των «μη αναγκαίων» μετακινήσεων.

Η απόφαση απομάκρυνσης της 93χρονης επικεφαλής του κράτους από την έδρα της, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ελήφθη «ως προληπτικό μέτρο και για πρακτικούς λόγους βάσει των υφιστάμενων συνθηκών» αναφέρει το παλάτι σε δελτίο Τύπου.

«Η βασίλισσα θα πάει στο κάστρο του Ουίνδσορ για την περίοδο του Πάσχα την Πέμπτη 19 Μαρτίου, μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι είχε προγραμματιστεί. Είναι πιθανόν η βασίλισσα να παραμείνει εκεί μετά την περίοδο του Πάσχα», διευκρινίζουν τα βρετανικά ανάκτορα και αναφέρουν ότι υπήρξε μια σειρά τροποποιήσεων στην ατζέντα της βασίλισσας,

Η 93χρονη Ελισάβετ ανακοίνωσε, από την Παρασκευή, την αναβολή σειράς δημοσίων εμφανίσεών της για τις επόμενες εβδομάδες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση