ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αιγαίο

Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ταβέρνες της Λευκωσίας

Γεύση: 4/5
Εξυπηρέτηση: 4/5
Χώρος: 4/5
Value for money: 4/5

«Μια γευστική εμπειρία με παραδοσιακά εδέσματα και σωστά ψημένα κρεατικά, σ’ ένα παραδοσιακό κυπριακό σπίτι»

Η ταβέρνα «Αιγαίο» είναι κρυμμένη μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας. Μια πόρτα, παλιά, αναπαλαιωμένη που αν δεν μπεις μέσα, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σε περιμένει. Δεν έχει ούτε πινακίδες, ούτε μεγάλα φωτισμένα γράμματα να επιδεικνύουν την ιστορία και τις καλές κριτικές που έχει.

Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ταβέρνες της Λευκωσίας, αν όχι και ολόκληρου του νησιού, αλλά είναι ανεπιτήδευτη. Μια σημαία να κυματίζει και την επονομασία Ενωτικόν Οινοπνευματικόν «Το Αιγαίον», εξωτερικά ο χώρος μοιάζει πιο πολύ με στέκι περιθωριακών αναρχικών. Και όντως, κάπως έτσι ξεκίνησε. Ένας χώρος για να μαζεύονται οι «ενωτικοί», οι παλιννοστούντες της Ένωσης της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, να συζητούν τον πόνο τους κάθε φορά που η Κύπρος περνούσε τη δοκιμασία μια νέας πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Όσο περνούσαν όμως τα χρόνια, αυτή η ταβέρνα αποκτούσε άλλη αξία. Τώρα το «Αιγαίο» κέρδισε κόσμο ενωτικό και μη, με το ολόφρεσκο και εύγευστο φαγητό του Γιώργου Φτωχόπουλου, με τη μυρωδιά του βασιλικού και του γιασεμιού στην εσωτερική αυλή του, με την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία του Βάσου Φτωχόπουλου, και την άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού του, άνθρωποι που εργάζονται εδώ για δεκαετίες. Το «Αιγαίο» θα μπορούσε άνετα να είναι το «hot spot» των καλοφαγάδων, αφού εκεί μπορείς να δεις όλων τα είδη ανθρώπων.

Πλούσιοι, φτωχοί, καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί, δικηγόροι ή πολιτικοί απολαμβάνουν το γεύμα τους, ανταλλάζοντας ιδέες και απόψεις σε κάθε τσούγκρισμα του μισογεμάτου ποτηριού τους με κρασί. Γιατί όταν είσαι εκεί, το ποτήρι πάντα σου μοιάζει μισογεμάτο.

Όταν αναφέρεται κανείς στο «Αιγαίο», μιλά με σιγουριά για την ποιότητα της κουζίνας και τα παραδοσιακά εδέσματά του. Όλα τα φαγητά του Γιώργου είναι άψογα ετοιμασμένα και πολύ νόστιμα γι’ αυτό και εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα, μεζέδες δηλαδή (17€ το άτομο). Ξεχωρίσαμε την καπνιστή σπιτίσια μελιντζανοσαλάτα, τα παπουτσάκια, το μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι και τις μυρωδάτες σεφταλιές. Μια γευστική εμπειρία με παραδοσιακά εδέσματα και σωστά ψημένα κρεατικά, σ’ ένα παραδοσιακό κυπριακό σπίτι.

Το εστιατόριο είναι ανοικτό καθημερινά με επιπρόσθετα φαγητά όπως όσπρια και το μεσημέρι εκτός Κυριακής. Κάθε Πέμπτη βράδυ μια ταλαντούχα ομάδα νέων μουσικών διεκδικεί την προσοχή των θαμώνων με ελληνική μουσική.

Η ολοκαίνουρια μπουάτ που έχει ανοίξει στον ίδιο χώρο συστήνεται για ποτό και τσιμπήματα, με παρέα live μουσική από ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Info Έκτορος 40, Λευκωσία, τηλ. 22433297

Με πληροφορίες από Beautiful People

 

 

 

 

 

 

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση