ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Η κοινωνία θα πρέπει να εμπιστευτεί τις γυναίκες

Πρόγευμα εργασίας με γυναίκες που κατέχουν αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

ΚΥΠΕ

Η κοινωνία θα πρέπει να εμπιστευτεί τις γυναίκες, δήλωσε την Τετάρτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε πρόγευμα εργασίας με γυναίκες που κατέχουν αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία ή ηγούνται γυναικείων οργανώσεων που παρέθεσε σήμερα το πρωί το ΑΚΕΛ στο Χίλτον, στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει τις προσπάθειες η γυναίκα να βρει τη θέση που της αρμόζει στην κοινωνία που είναι ισότητα με τον άνδρα.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η εκδήλωση γίνεται για να σταλεί το μήνυμα στους άνδρες αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία ότι οι γυναίκες έχουν τις ικανότητες, έχουν τις δυνατότητες και όταν τους τις εμπιστευτεί κάποιος, μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά στην κοινωνία και να αποδείξουν ότι όντως μπορούν να λειτουργήσουν τουλάχιστον, και το τονίζω το τουλάχιστον, με την ίδια αποτελεσματικότητα με τους άνδρες.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι η ευαισθησία η οποία διακρίνει τους άνδρες από τις γυναίκες τις καθιστά καλύτερες σε πάρα πολλά ζητήματα.

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε μέσα από αυτό το πρόγευμα που διοργανώνουμε είναι ότι η κοινωνία θα πρέπει να εμπιστευτεί τις γυναίκες. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να κόψουμε μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό σημείο», είπε, και τόνισε ότι ο ίδιος είναι ενάντια στην ποσόστωση. «Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ποσόστωσης το να παρέχουμε δυνατότητα στην γυναίκα να συμμετέχει είτε στα πολιτικά είτε στα κοινωνικά ζητήματα του τόπου είτε στα θέματα εργασιακά. Είναι θέμα καλλιέργειας μιας συγκεκριμένης νοοτροπίας και αντίληψης στην κοινωνία η οποία θέλει να βοηθήσει στο να αντιμετωπίζεται η γυναίκα όπως πραγματικά είναι και να καταξιώνεται να φθάνει στα πόστα τα οποία δικαιωματικά θα έπρεπε να ήταν». Επεσήμανε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες  υποδομές που θα διευκολύνουν τη γυναίκα να συμμετάσχει στα πολιτικά, στα κοινωνικά αλλά και στα ζητήματα της εργασίας της στην κοινωνία.

«Η πρόθεση μας είναι να καθιερώσουμε αυτό το πρόγευμα για να εκπέμπουμε όσο πιο έντονα γίνεται τα μηνύματά μας στην κοινωνία», είπε.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η γυναίκα από τα ΜΜΕ. «Πολλές φορές προβάλλεται ως ένα σκεύος ηδονής και αυτή την αντίληψη θα πρέπει να την καταπολεμήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο ρόλο να διαδραματίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. «Και διερωτώμαι κατά πόσο θα μπορούσαμε να αναλάβουμε μια πρωτοβουλία κάποιοι φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση για να σταματήσει αυτή η εκμετάλλευση της γυναίκας», είπε.

Μίλησε επίσης για την γυναίκα, θύμα της βίας, διαφόρων μορφών βίας, είτε στην οικογένεια είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. «Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εργαστούμε ως κοινωνία να πολεμήσουμε και να ξεπεράσουμε μεσαιωνικές αντιλήψεις που δυστυχώς ακόμα εξακολουθούν να υπάρχουν στην δική μας κοινωνία. Έχουν γίνει, είπε, κάποια βήματα τα τελευταία χρόνια αλλά νομίζω ότι έχουμε ακόμη μεγάλη απόσταση να καλύψουμε ακόμα για να φθάσουμε στο επιθυμητό σημείο», επεσήμανε.

Με την ευκαιρία επέδωσε επιταγή ύψους 1000 ευρώ στην Κική Πογιατζή ως ένδειξη στήριξης του Καταφύγιου Κακοποιημένων Γυναικών, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ απέφυγε την περασμένη βδομάδα να στείλει μαζικά λουλούδια στις γυναίκες όπως τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης κυρίως αλλά γιατί «θέλαμε να δώσουμε ένα άλλο μήνυμα, ότι θα πρέπει να στηριχθούν εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις κακοποιημένες γυναίκες».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση