ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξέσπασμα Αναστασιάδη προς πάσα κατεύθυνση

Μη επιλήψιμη πράξη η αγορά οικοπέδου από την σύζυγό του, λέει

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών διαφορών εντοπίζει πίσω από το θόρυβο που έχει ξεσπάσει με την αγορά γειτονικού οικοπέδου με την οικία του στην Λεμεσό από την σύζυγό του Άντρη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης παρεμβαίνοντας στις επικριτικές φωνές που ακούγονται περί ευνοϊκών όρων πώλησης του οικοπέδου από την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο κάνει λόγο για κατάντημα τέτοια ζητήματα να τυγχάνουν εκμετάλλευσης.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει μεταξύ άλλων.  «Ούτε, βεβαίως, μπορεί να θεωρηθεί η αγορά του διπλανού προς την οικογενειακή μου κατοικία οικοπέδου, από τη σύζυγο μου, ως πράξη επιλήψιμη.

Ήταν καθαρά μια ιδιωτική και διαφανής πράξη με όρους της αγοράς. Αντιθέτως, αποτελεί κατάντημα τέτοια ζητήματα να τυγχάνουν μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και προβολής και να χρησιμοποιούνται για το ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών διαφορών». 

Στην γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Αναστασιάδης  σημειώνει με νόημα ότι στην πολιτική διαδρομή του «ούτε σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών ή τραπεζών συμμετείχα ούτε και πρόσφερα υπηρεσίες σε δημόσιους οργανισμούς, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη πράξη προέβηκα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεμπτή».

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί συμπεριφορές υπεύθυνες και σοβαρές εκ μέρους όλων μας τονίζει στο καταληκτικό σημείο της γραπτής δήλωσής του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΣΥ: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κρίνεται από τη διάσωση της χώρας»
«Διαζύγιο» Αρχιεπισκοπής - «Φιλελευθέρου»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση