ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεύτε Λάβετε Φως εκ του Ανεσπέρου Φωτός

Η Ορθοδοξία και η Κύπρος υμνεί την Ανάσταση του Θεανθρώπου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα μεσάνυχτα όταν οι καμπάνες των Ιερών Ναών ηχήσουν και πάλι οι απανταχού Χριστιανοί θα βιώσουν με μοναδικό τρόπο την κατά κράτος ήττα του σκότους από το Φώς που θα σκορπίσει στις καρδιές και τις ψυχές των πιστών η Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Τα μεσάνυχτα το Άγιο Φώς και που φέτος ανέβλυσε από τον Πανάγιο Τάφο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Άγια Πόλη των Ιεροσολύμων θα είναι ο προπομπός του Χριστός Ανέστη εκ νεκρών που θα ακουστεί σε έλους τους ναούς εν μέσω χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών. 

Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου βρίσκει την Κύπρο και τον Ελληνισμό να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά μια πορεία που ευχή όλων είναι να έχει την κατάληξη του Θείου Δράματος.

Την πνευματική Ανάσταση όλων μας και της οικονομίας και προκοπής του τόπου μας. Η φετινή Ανάσταση να είναι η τελευταία με την Κύπρο διαιρεμένη με πρόσφυγες και εγκλωβισμένους.

Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου να είναι η τελευταία του δράματος των συγγενών των αγνοουμένων μας που εδώ και σαράντα χρόνια ο προσωπικός τους Γολγοθάς δεν έχει τέλος.

Χριστός Ανέστη εκ νεκρών,
θανάτω θάνατον πατήσας
και τοις εν τοις μνήμασιν,
ζωήν χαρισάμενος
 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση